Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 14 » У МСЦ Львівської ОО ТЧХУ відбулися збори ГО «Малолітні в'язні фашистських концтаборів»
22:55
У МСЦ Львівської ОО ТЧХУ відбулися збори ГО «Малолітні в'язні фашистських концтаборів»

 

СПІВПРАЦЯ З МУЗЕЄМ «ТЕРИТОРІЯ ТЕРОРУ»

 

 

 

 

 

 

 

Днями у Медико - Соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХУ

відбулися збори ГО «Малолітні в'язні фашистських концтаборів».

 

 

Голова громадської організації Ванда Станіславівна Дубно підсумувала пройдений рік, попросила висловитися щодо планів на майбутнє. Багато членів її організації, - колишні в'язні Гетто і фашистських концтаборів, - є підопічними МСЦ.

 

 

 

 

 

 

На зустріч з цими літніми людьми завітали працівники Львівського меморіального музею тоталітарних режимів "Територія терору". Це була гарна нагода не тільки познайомитися, але й презентувати роботу Червоного Хреста та його МСЦ.

 

Трудівники культурного фронту розповіли про свій незвичайний заклад. Виявилося, що музей займається не лише екскурсіями та експонатами, а й організацією зустрічей з живими свідками тоталітарних режимів.

 

Розповідаючи про створення МСЦ з самого початку його діяльності і роботу до цього часу, було багато часу приділено спонсорам, волонтерам Червоного Хреста Німеччини, в т.ч. одному з них, - німецькому фотожурналісту, члену Президії Червоного Хреста осередку у м. Ліхтенфельц, Тіллю Маєру.

 

 

 

 

 

 

Кілька років тому він започаткував збір коштів для малозабезпечених людей Львова і через партнерство з Баденським Червоним Хрестом щомісячно надсилає допомогу підопічним Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Творча тематика Тілля Майєра не обмежується тільки Львовом та його околицями. Він частий гість у гарячих точках планети. Зацікавився він і збройним конфліктом на Донеччині, де пропрацював у розгар боїв два тижні з фотокамерою. Знімки оформив у фотоальбом "Донбас - забута війна у Європі".

 

 

 

 

 

 

Пані Христина (зліва) і вся команда музею готові провести її презентацію у себе при наступному приїзді Тілля Майєра до Львова. Домовились зробити це спільно з Червоним Хрестом.

 

 

 

 

 

 

Працівники музею познайомились з творчістю фотожурналіста, зокрема, з останньою його книгою-фотоальбомом про Донбас, і були вражені її гостротою і точністю представлених образів.

 

 

 

 

 

 

Тож співпраця розпочалася і надіємось, що буде плідною.

 

 

Фото – учасників зустрічі

Ніна Добренька,

директор МСЦ ЛОО ТЧХУ

 

Переглядів: 409 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024