Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 17 » Скаути передали Львівській облдержадміністрації Вифлеємське Світло Миру
14:16
Скаути передали Львівській облдержадміністрації Вифлеємське Світло Миру

 

ДОТРИМУЮЧИСЬ ТРАДИЦІЇ БАТЬКІВ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 17 грудня, представники Організації Українських Скаутів і скаути Європи в Україні

передали у Львівську обласну державну адміністрацію Вифлеємське Світло Миру.

 

 

“Дякуємо за цю краплинку світла і тепла, яку ви привезли до нас. Сподіваюсь, вона надихне нас на нові звершення і подарує вдалий рік. Ми вдячні вам за цей клаптик миру, ми сподіваємось, що він скоро настане",- зазначила заступник керівника апарату Львівської ОДА Оксана Томашук.

 

Представники Організації Українських Скаутів привезли Вифлеємське Світло Миру з Кракова. Ця традиція існує упродовж 18 років.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ця традиція існує, щоб нагадувати людям, що у світі може бути стільки добра, скільки ми самі принесемо. 18 років тому скаути Кракова запропонували нам долучитись до цієї естафети і передавати Вифлеємське Світло Миру. Сподіваємось, що наш Вогонь Миру буде носієм добра любові та добробуту в нашій Україні і ми із задоволення ділимось цим світлом”, – зазначила Генеральний Комісар Організації Марія Монтегю.

 

 

 

 

 

 

 

 

Інша організація - скаути Європи в Україні привезли Вифлеємський Вогонь Миру з Відня.

 

“14-річна скаутка Анна була у Вифлеємі і першою запалила це світло і воно прилетіло у спеціальному контейнері в Австрію, звідки розповсюдили по всій Європі. У Відні священики спільно з протестантами, лютеранцями, православними і католиками молились за мир у світі, і зокрема в Україні. Окремо молились “Отче наш” австрійською, латинською та англійською мовами за справедливий мир в нашій державі. Бажаємо кожному з нас щирої усмішки, щоб ми були чуйними один до одного, більше любові та радості кожному з нас”, - зазначив представник організації “Cкаути Європи в Україні” Назар Єременко.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що саме Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим нам асоціюється Різдво. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою, і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

 

Інформаційними співорганізаторами акції скаутів ОУС вже багато років поспіль є Личаківська РО м. Львова ТЧХУ. Днями запланована спільна передача Вогню з Вифлеєму у пологовий будинок №1, в інфекційну лікарню та у Личаківську райадміністрацію.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=49158

 

 

Переглядів: 438 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024