Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 20 » Зеленський підписав закон про вільний доступ Червоного Хреста до ув’язнених
12:52
Зеленський підписав закон про вільний доступ Червоного Хреста до ув’язнених

 

ЖЕНЕВСЬКІ КОНВЕНЦІЇ – У ДІЇ

 

 

 

 

 

 

 

Зеленський підписав закон про вільний доступ Червоного Хреста до ув’язнених

 

 

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про попереднє ув'язнення» щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту».

 

Про це повідомляє сайт Президента.

 

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що нині законодавство України визначає загальний порядок надання побачень особам, взятим під варту.

 

Так, побачення затриманого з родичами або іншими особами може надавати адміністрація місця попереднього ув’язнення лише з письмового дозволу слідчого або суду, які здійснюють кримінальне провадження, не менше трьох разів на місяць.

 

Тривалість побачення встановлюється від однієї до чотирьох годин. Однак доступ представників МКЧХ до зазначених осіб не є тотожним побаченню з родичами або іншими особами, передбаченому чинними положеннями закону.

 

Підписаний Президентом закон доповнює статтю 12 закону «Про попереднє ув’язнення» новою частиною, згідно з якою адміністрація місця попереднього ув’язнення надає представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста побачення з узятими під варту особами безперешкодно, без обмеження кількості таких побачень та їхньої тривалості, у випадках та відповідно до умов Женевських конвенцій 1949 року про захист жертв війни з повідомленням слідчого або суду, які здійснюють кримінальне провадження.

 

Побачення із затриманими представникам МКЧХ надаються у вільний від виконання слідчих дій та проведення судових засідань час.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Як повідомлялося, закон «Про внесення змін до закону України «Про попереднє ув'язнення» щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту» № 372-IX Верховна Рада ухвалила 12 грудня 2019 року.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2841725-zelenskij-pidpisav-zakon-pro-vilnij-dostup-cervonogo-hresta-do-uvaznenih.html

Переглядів: 433 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024