Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 20 » Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня прийняла Віфлеємське Світло Миру 20 грудня. Ч - 5.
22:47
Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня прийняла Віфлеємське Світло Миру 20 грудня. Ч - 5.

 

МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД – «ЩИТ» ВІД ІНФЕКЦІЙНИХ НЕДУГ

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж з Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні про передачу Світла Миру з Віфлеєму.

 

 

 

 

 

 

 

 

З Львівського пологового будинку №1 Віфлеємське Світло Миру делегація скаутів і червонохрестівців понесла до медиків Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Його привезли до Львова 17 грудня скаути з Кракова на чолі з Генеральним Комісаром ОУС п. Марією Монтегю.

 

 

 

 

 

 

 

Інфекційна лікарня – медичний заклад закритого типу. Делегацію скаутів і червонохрестівців запросили у каплицю, споруджену у дендропарку. Всі відділення медичного закладу – мають свою окрему капличку. Зайве ходіння між ними у інфекційній лікарні - неприпустиме. Медичні працівники, що працюють тут, приходять з лампадками, запалюють вогонь у капличці, і несуть Віфлеємське Світло Миру далі, у свої відділення, щоб воно разом з медикаментами, приписаними лікарем, чудодійним способом допомогло недужим побороти підступні хвороби і повернути втрачене здоров'я.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що дендропарку медичного закладу і самій лікарні виповнилося уже 100 років ще у 2012 р. Та незважаючи на це, вона і нині є центром з надання спеціалізованої медичної допомоги інфекційним хворим м. Львова та області. Розрахована лікарня на 410 ліжок, з яких 140 – дитячих. Щорічно медичну допомогу у медичному закладі отримують майже 10 тисяч пацієнтів.

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у цій лікарні налічував раніше 300 членів Товариства. Очолює його заступник головного лікаря з медсестринства Леся Лань. Вона і прийняла Віфлеємське Світло Миру. З нею працюємо над тим, щоб повернутися до колишніх показників.За багатолітню співпрацю з Личаківською РО м. Львова ТЧХУ, а також за активну участь у гуманній діяльності, пропаганді ідей милосердя та з нагоди 100-річчя Червоного Хреста України Лесю Лань, - голову первинного осередку Товариства цього медичного закладу, - відзначено торік Подякою Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Медики - інфекціоністи отримали з рук скаутів і червонохрестівців благодатне Світло Миру з Віфлеєму 20 грудня.

 

 

 

 

 

 

Вони обережно перенесли його у свою лампаду у лікарняній каплиці і розмістили його на чільному місці біля Розп"яття Ісуса Христа.

 

 

 

 

 

 

Нещодавно у своєму пості у Infectio Lviv Заступник директора з медичної частини в КНП ЛОР "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня" Ігор Берник (Igor Bernyk) зазначив: «Життя та здоров'я людини, - це головні, фундаментальні цінності нашої епохи. Покликання лікаря - захищати життя, здоров'я, свободу і добробут людини, яка потребує допомоги. Професійна діяльність лікаря грунтується на верховенстві загальнолюдських і духовних принципів, спрямована на їх збереження від моменту зачаття та вимагає від нього гуманного ставлення до людини, поваги до її особистості, співчуття та співучасті, доброзичливості, благодійності та милосердя, терплячості, взаємодовіри, порядності та справедливості до останніх днів її земного шляху. Тож впродовж всієї професійної діяльності лікар виступає носієм обов'язків не тільки стосовно пацієнтів, медичного співтовариства, суспільства в цілому, а насамперед - перед самим собою».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ось чому "духовному життю" в цій лікарні, яка захищає нас від важких інфекційних недуг, приділяється надзвичайно важлива роль у повсякденному житті.

 

 

 

 

 

 

Скаути отримали в інфекційній лікарні від св. Миколая подарунки. Кожен з нас, хто брав участь у цій зустрічі, побажав один одному не тільки міцного здоров'я і добробуту, але і миру в Україні. Швидкого і надійного.

 

 

 

 

 

 

Гасло благодійної акції Віфлеємського Світла Миру – 2019: «Світло, що дає силу»! Україні нині, як ніколи, потрібна єдність і сила. І це добре розуміють у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні.

 

Фото – автора та І.Берника/Facebook

Ірини Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 539 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 17:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024