Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 27 » Як вижити і не переїсти на Новий рік? Поради дієтолога (ВІДЕО)
20:12
Як вижити і не переїсти на Новий рік? Поради дієтолога (ВІДЕО)

 

ПЕРЕЇДАННЯ – СУПУТНИК РІЗДВЯНИХ СВЯТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Коли ввечері було тривале застілля, то наступний прийом їжі 1-го січня повинен бути хоча би о 12-й годині дня".

 

 

 

Золоте правило на святкування полягає в тому, щоб не переїдати та не зловживати алкоголем. Свято полягає не в тому, щоб їсти, а спілкуватися, веселитися, гуляти на свіжому повітрі.

 

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK заявив дієтолог-терапевт Юлія Поворознюк.

 

Ведучий попросив порадити, що потрібно робити, аби святкування не зашкодили здоров’ю. У відповідь дієтолог зазначила, що немає чарівної таблетки, яка б могла допомогти у цьому.

 

"Просто потрібно старатися не переїдати. Щоб в новорічну ніч ви дуже багато не наїлися, протягом дня потрібно обов'язково поснідати, пообідати і коли буде снідати, то вже не переїсте. Коли ввечері було тривале застілля, то наступний прийом їжі 1-го січня повинен бути хоча б о 12-й годині. Золоте правило, щоб не переїдати. Свято полягає не в тому, щоб їсти, а спілкуватися, веселитися, гуляти на свіжому повітрі", – зазначила Поворознюк.

 

Як зауважила терапевтка, згідно зі статистикою, під час свят люди набирають плюс 2-4 кілограми.

 

Також вона прокоментувала запитання, про те, що потрібно робити, аби легко пережити похмілля. Терапевка сказала, що для цього потрібно не перепивати.

"Треба старатися випити ту дозу алкоголю, яка вам під силу. В кожної людини по різному виробляється фермент, який переробляє алкоголь. Знайте свою міру. Для жінок в середньому 150 грам сухого вина, чи 50 грам міцного алкоголю", – додала Поворознюк.

 

Крім того вона зауважила, що активоване вугілля, клітковина, салат з зелені будуть абсорбувати алкоголь і стимулювати його виведення, тому треба спершу щось поїсти, а потім виживати алкоголь

.

"Якщо ви переборщили з алкоголем, то сорбенти можна випити на ніч. Це також покращуватиме абсорбцію і в наступний день вранці. Також, щоб не було похмільного синдрому протягом дня пийте мінеральні води", – констатувала Юлія Поворознюк.

 

До слова, на початку нового року українців чекає кілька додаткових неробочих днів, крім субот і неділь.

 

Нагадаємо, нещодавно експерти порахували, скільки приблизно коштуватиме новорічне застілля та у скільки обійдеться українцям алкоголь до свята.

Раніше повідомлялося, дієтолог розповіла, скільки майонезу можна їсти на Новий рік.

 

Крім того, журналісти зібрали чимало порад про особливості прийдешнього року щурика за китайським календарем та знайшли кілька цікавинок щодо вбрання, у якому рекомендують зустрічати рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://zik.ua/news/2019/12/27/yak_vyzhyty_i_ne_pereisty_na_novyi_rik_porady_diietoloha_952229

 

 

Переглядів: 421 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 04:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024