Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 5 » У Китаї спалах загадкової пневмонії: Медики не можуть встановити причину
10:06
У Китаї спалах загадкової пневмонії: Медики не можуть встановити причину

 

НЕВІДОМА  ХВОРОБА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Симптоми хвороби нагадують гострий распіраторний синдром,

який забрав майже 650 життів на початку 2000-х років

 

 

 

У Китаї зафіксували спалах загадкової пневмонії. Станом на суботу, 4 січня, захворювання підтвердили у кількох десятків пацієнтів. ВООЗ взяла ситуацію під свій контроль. Втім медики досі не можуть встановити, що саме викликало хворобу, пише Експрес.

 

Загалом лікарі зафіксували 44 випадки захворювання, 11 людей перебувають у важкому стані. Їх усіх лікують ізольовано. Ще більше сотні осіб, які тісно контактували з хворими, перебувають під наглядом. Серед симптомів захворювання — ускладнене дихання та лихоманка, а рентген показує двостороннє запалення легенів.

 

В Ухань відправили команду експертів Національної комісії з охорони здоров’я Китаю. Науковці проводять різноманітні аналізи і дослідження, намагаючись встановити причину. Втім поки що безрезультатно. Зі списку ймовірних причин спалаху пневмонії уже виключили пташиний грип та аденовірусну інфекцію.

 

Повідомляється, що декілька хворих працювали на місцевому ринку морепродуктів, а деякі пацієнти вживали морепродукти перед захворюванням. На цьому ринку також продають диких тварин, які можуть переносити небезпечні для людини віруси. Але комісія, яка його перевіряла, не виявила нічого підозрілого.

 

Влада країни намагається швидко взяти ситуацію під контроль, адже в місті Ухань проживає 11 мільйонів людей. Окрім того, воно розташоване у центрі великого залізничного вузла; це означає, що звідти можна швидко добратися практично у будь-яку точку Китаю.

 

В аеропортах Гонконгу встановили тепловізори, щоб виявляти пасажирів з підвищеною температурою тіла. Уряд класифікував загрозу як "серйозну" у трирівневій системі безпеки, вище — лише "надзвичайна ситуація". У Тайвані та Сінгапурі також повідомляють про посилення заходів безпеки. Усе це робиться для того, щоб швидко виявляти та ізольовувати хворих людей, які прибувають з Китаю.

 

"Ми уважно стежимо за ситуацією з пневмонією в Ухані. Поки немає жодних доказів того, що хвороба передається від людини до людини. Ймовірно, це просто спалах гарячки", — заявив міністр транспорту Сінгапуру Кхо Бун Ван у Facebook.

 

Випадки пневмонії у соцмережах пов'язують зі смертельним вірусом ТГРС (SARS), але ВООЗ заперечує.

 

"Є багато інших причин вірусної пневмонії, які більше поширені, ніж Тяжкий гострий респіраторний синдром", — повідомляють у ВООЗ. Втім ТГРС (SARS) поки не виключили зі списку ймовірних причин.

 

У 2003 році ТГРС (SARS) вбив 349 людей у ​​материковому Китаї та ще 299 — у Гонконзі. Тоді влада країни вжила заходів і з травня 2004 року у Китаї не зафіксували жодного випадку захворювання.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://zik.ua/news/2020/01/04/u_kytai_spalakh_zahadkovoi_pnevmonii_medyky_ne_mozhut_vstanovyty_prychynu_953333

 

Читайте також: МОЗ затвердило перелік ліків, які будуть закуповувати за кошти держбюджету 2020 року.

 

Переглядів: 335 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024