Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 8 » Авіакатастрофа в Ірані: експерт виключає версію збиття літака ракетою, але вказує на вибух
18:37
Авіакатастрофа в Ірані: експерт виключає версію збиття літака ракетою, але вказує на вибух

 

ІМОВІРНІ ПРИЧИНИ ВИБУХУ - У КОМЕНТАРЯХ ЗМІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Австралійський експерт з питань авіації Джефрі Томас в інтерв’ю українській

редакції агентства DW прокоментував імовірні причини авіакатастрофи в Ірані.

 

На думку Д.Томаса, у разі потрапляння в літак ракети вона повністю зруйнувала б його ще в повітрі, пише УНН.

 

В інтерв’ю DW відомий австралійський експерт з питань авіації, головний редактор видання AirlineRatings.com Джефрі Томас прокоментував імовірні причини аварії.

 

На запитання журналіста, що на даний момент відомо про цю катастрофу, експерт відповів: “Наразі ще дуже мало даних. У нас є відео, відзняте іранським громадянином, коли літак вже злетів. Він був у вогні. Схоже, що це був невеликий вибух, наче спалах перед тим, як літак впав на землю. Після падіння стався вже набагато більший вибух, унаслідок якого, напевно, і загинули всі, хто перебував на борту”.

 

“Ресурс трекінгу польотів flightradar24 не показує жодних проблем із траєкторією польоту та набором висоти, і потім раптом інформація про політ обривається. Причина цього, можливо, у вибуху, який стався, імовірно, у кабіні пілота, що і вразило електроніку. На flightradar24 дані часом неповні, тож треба ще дочекатися більших деталей від цього ресурсу. Але, в будь-якому разі, схоже, що таки стався якийсь вибух на борту, зважаючи на те, що можна побачити з відео, яке зробив іранський громадянин”, — сказав Томас.

 

У відповідь на питання агентства “Чи вважаєте Ви, що цей вибух стався саме всередині літака? Бо інцидент трапився саме тоді, коли Іран запускав балістичні ракети по цілях в Іраку”, Джефрі Томас сказав, що: “Так, однак, на мій погляд, цей вибух точно відбувся всередині літака. Це був такий собі невеликий спалах. Під час старту літак світився. Це і привернуло увагу іранського громадянина, який зняв відео. Зазвичай, ви бачите сигнальні вогні для навігації, однак небо освітило дуже яскраве світло. Тож мав місце вибух перед падінням на землю. Тому я вважаю, що літак загорівся від чогось. Я не думаю, що це сталося внаслідок ракетного удару, тому що ракета знищила б літак повністю”.

 

Також зазначимо, що кореспондент з питань транспорту британської корпорації BBC Том Баррідж на власній сторінці у Twitter прокоментував оголошені версії щодо катастрофи українського Boeing неподалік від Тегерану.

 

Наш коментар:

 

Усі версії у ЗМІ та соцмережах, якими би реалістичними на перший погляд вони не здавалися, є всього лиш припущеннями, і не більше. Справжню причину авіакатастрофи може встановити тільки спеціальна комісія фахівців після ретельного розшифрування записів у знайдених вже «чорних скриньках». У цій роботі братимуть участь також й українські інженери. Вони вже вилетіли сьогодні у вечері з Києва у Тегеран з аеропорту «Бориспіль».

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1845451-aviakatastrofa-v-irani-ekspert-viklyuchaye-versiyu-zbittya-litaka-raketoyu-ale-vkazuye-na-vibukh

 

Переглядів: 402 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024