Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 9 » Червоний Хрест Херсонщини та вихованці клубу «Лідер» міського центру позашкільної роботи відвідали «Хоспіс»
18:52
Червоний Хрест Херсонщини та вихованці клубу «Лідер» міського центру позашкільної роботи відвідали «Хоспіс»

 

ВІТАННЯ  З  РІЗДВОМ І НОВИМ РОКОМ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні волонтери Херсонської ОО ТЧХУ та вихованці клубу «Лідер»

міського центру позашкільної роботи відвідали пацієнтів «Хоспісу».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Червонохрестівці і вихованці Херсонського Центру позашкільної роботи розуміють: «Вчасно надана допомога, будь-яка – велика, мала, матеріальна, моральна, може продовжити найцінніше – людське життя!». Тому кожного року вони беруть активну участь в організації та проведенні благодійних марафонів, акцій, зустрічей з пацієнтами медичних і соціальних закладів.
 

 

 

 

 

 

 

 

Тож сьогодні, 9 січня 2020 року, червонохрестівці і вихованці клубу «Лідер», - учні ЗЗСО №32, 36, 39, 52, - провели у «Хоспісі» благодійну акцію «Хай Новий рік щасливим буде».
 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери привітали з Новорічними і Різдвяними святами пацієнтів та співробітників КНП «Обласна лікарня ХОСПІС» й подарували їм солодощі і смаколики.

 

 

 

 

 

 

Благодійна акція всім учасникам сподобалася. Директор «Хоспісу» п. Ігор Васильєв  подякував гостям за Новорічні і Різдвяні привітання.

 

 

 

 

 

 

 

Директор "Хоспісу" скерував сьогодні до керівництва клубу «Лідер», а це, - Управління освіти міської ради, - листа-подяку за гарну благодійну акцію.

 

 

 

 

 

 

Подяку ж у Червоний Хрест п. Ігор Васильєв, без сумніву, напише також. Але при новій зустрічі. А поки що передав її усно керівництву обласної організації ТЧХУ.

 

Довідково:

 

Слово «хоспіс» прийшло в англійську мову із старофранцузского ( «hospice»). Там воно, в свою чергу, утворилося від латинських слів hospes і hospitium ( «гостинність»). Цим терміном з VI століття н. е. позначали місця відпочинку пілігримів. Перші хоспіси зазвичай розташовувалися уздовж доріг, по яких йшли основні маршрути християнських паломників. Це були, в певному сенсі, будинку піклування для втомлених, виснажених або хворих мандрівників. Однак хоспіси допомагали також і місцевим жителям. З англійської мови слово потрапило в інші європейські мови в XIX столітті. Хоспіс надає допомогу невиліковним хворим в останній стадії захворювання. На території нашої країни допомогу в хоспісах надають переважно онкологічним хворим з вираженим больовим синдромом в останній стадії захворювання, підтвердженого медичними документами

 

Автор – Інна Кадецька (Инна Кадецкая)

 

Фото - автора

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1504699559683399&set=pcb.1504691263017562&type=3&theater&ifg=1

 

Переглядів: 828 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024