Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 12 » 12 січня - Всесвітній день доньки (ВІДЕО)
17:11
12 січня - Всесвітній день доньки (ВІДЕО)

 

СВЯТО МАЙБУТНІХ БЕРЕГИНЬ

 

 

 

 

 

 

 

День доньки є логічним продовженням низки родинних свят таких як:

День матері, День батька, День синів, Національне свято братів і сестер.

 

 

 

 

 

 

 

 

В нашій країні з кожним роком все більше приділяється уваги до проведення сімейних свят. В даний час у всьому світі є офіційно затверджена дата, коли відзначатимуть День дочок в 2020 році. Ця міжнародна ініціатива виникла з Національного дня дочки в Індії. Такі січневі заходи у другій декаді місяця мають щорічний характер.

 

День доньки – це свято у колі сім'ї, коли свою любов до дівчинки можуть зайвий раз проявити її батьки. Це, в першу чергу, свято любові, тепла і турботи.

 

 

 

 

 

 

Історія виникнення свята

 

 

Свято має також й американське походження. Правда, в США – це день Праці дочок і синів. Специфіка заходу криється в тому, що в цей час батьки можуть привести з собою на роботу дітей. Там вони спостерігають, якими зусиллями їх мамам і татам даються зароблені гроші. Тим самим у дітей зростає повага до рідних і підвищується цінність грошей.

 

Це свого роду день «відкритих дверей». Для дітей це дійсно радісна і пам’ятна подія – відвідати місце роботи своїх батьків, де для них проводять цікаві програми і цікаві екскурсії. Працівники показують своїх дітей начальству, а керівництво публічно дякує «маленьким» працівникам за виконану роботу.

 

День дочки в Америці відзначається з метою підвищення поваги і уваги до дівчаток, як до членів сім’ї. Він допомагає їм підвищити власну самооцінку. За словами психологів, головна мета свята – привернути увагу держави та громадськості до актуальних проблем дівчаток підліткового віку, допомогти їм під час соціалізації методом освоєння професій, правової та психологічної допомоги в ряді проблем.

 

 

 

 

 

 

Свято в Індії

 

Особлива увага Дню дочок приділяється жителями Індії. 24 січня в цій країні відзначається Національний день дівчаток (National Girl Child Day). Він був заснований в 2008 році для підвищення значущості положення представниць жіночої статі в суспільстві і важливості боротьби за їх права. У соціальних мережах запускається спеціальна програма, що дозволяє батькам відправляти своїм дівчатам вітання.

 

Основна мета – звернути увагу суспільства на нерівність жінок і статеву дискримінацію в Індії. Гендерна нерівність – актуальна проблема сучасної Індії. Вона проявляється у всіх сферах життя індусів – юридичні права, освіта, охорона здоров’я, шлюб.

 

 

 

 

 

 

Коли відзначається сімейне свято у сусідів?

 

Офіційної інформації, якого числа День доньки відзначається в 2020 році в Росії, ще немає, але зазвичай він припадає на 25-28 квітня. Ця важлива і відповідальна подія завжди припадає на четвертий четвер квітня. Значить, в 2020 році він буде відзначатися трохи раніше 23 квітня.

Крім того, є інші важливі дати, коли батьки можуть привітати свою дитину.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як проходить захід?

 

Соціальні служби в це свято організовують семінари, під час яких піднімають питання про значущість дівчаток в кожній родині, Актуальні проблеми, що виникають в конкретному віці дитини. Батьки – слухачі лекцій, як правило, змінюють власне ставлення до своїх дітей, намагаються їх зрозуміти і поставити себе на їх місце.

 

Більшість дорослих кардинально змінюють свої погляди на виховання і розвиток дівчаток в сім’ї. Вони починають їм більше приділяти уваги, проявляти любов і турботу. На таких лекціях часто піднімається питання про майбутнє дітей жіночої статі. Батьки задають фахівцям питання, які стосуються їхнього успіху в навчанні, кар’єрі, сімейному житті, материнстві. Не обходиться захід і без традиційних розваг.

 

 

 

 

 

 

Щорічно в різних країнах організовуються такі заходи:

 

  • спортивні змагання з посильних видів спорту;
  • танці;
  • концерти;
  • вікторини;
  • естафети.

З огляду на те, що День дочки є сімейним святом, проводити його слід з рідними людьми. Батьки, а також інші родичі, в родині яких є дівчатка, готують для них подарунки і культурно-розважальну програму. В цей день всією сім’єю можна відвідати кінотеатр, театр, зоопарк, парк атракціонів.

Важливо, щоб час, відведений на сімейне дозвілля в цей день, було наповнене любов’ю, теплом і повагою до власної дитини. Володіючи інформацією, якого числа відзначається День дочок в 2020 році, слід завчасно до нього підготуватися. Дарувати в це свято подарунок чи ні - вирішувати тільки батькам. Не обов’язково робити дорогі подарунки, головне – надати знак уваги і турботи. Дівчатка раді будуть і невеликим презентам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://2019rik.com.ua/den-dochki-v-2020-roci/

 

 

 

Переглядів: 876 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 18:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024