Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 14 » Небезпечна хвороба в Тернополі: лікарні переповнені, є жертви (ВІДЕО)
14:52
Небезпечна хвороба в Тернополі: лікарні переповнені, є жертви (ВІДЕО)

 

СУМНИЙ ПОЧАТОК СЕЗОННИХ НЕДУГ

 

 

 

 

 

 

 

Майже у 50 мешканців Тернополя однаковий перебіг хвороби.

 

 

У місті "вирує" вірусна пневмонія - захворіли півсотні людей. П'ятеро перебувають у реанімації, а троє - померли.

 

У Тернополі через вірусну пневмонію переповнені лікарні, троє пацієнтів вже загинули. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

 

За інформацією ЗМІ, хворі з пневмонією в міську лікарню №2 інтенсивно почали потрапляти в кінці минулого і після Нового року. У майже 50 людей однаковий перебіг хвороби. Спочатку вони злягли з лихоманкою і кашлем, а також температурою, що не збивалася. Крім того, п'ятеро зараз перебувають в реанімації.

 

"Хворі приймають жарознижувальні препарати, не звертаючись до сімейного лікаря. Один-два-три-чотири дні вони лікуються самостійно. Тоді вже починає наростати задишка, висока температура, сухий кашель або навіть кашель з прожилками крові", - розповіла лікар-пульмонолог Тернопільської міської комунальної лікарні №2 Алла Пастернак.

 

Медики кажуть, що за допомогою треба звертатися в перший день високої температури. Якщо за три дні ситуація не зміниться, то неодмінно призначається рентген, який і виявить пневмонію.

 

Один з пацієнтів, який опинився в реанімації, місяць лікувався самостійно вдома. У нього вірусна пневмонія в дуже важкій формі. "Кров надходить з киснем в легені. Вони не можуть забрати відповідну кількість кисню, який потрібен для організму. Від цього починають страждати мозок, серце", - пояснила Алла Пастернак.

 

В Олени Сидорович дев'ять днів тому від вірусної пневмонії помер чоловік, хоча і вчасно звернувся до лікарів. На четвертий день лихоманки він вже був у стаціонарі, а на п'ятий день діагностували запалення легенів.

 

"За висновком лікарів, нібито з п'ятої на шосту добу легені вже практично згоріли. Залишилося лише двадцять відсотків легенів. Дуже інтенсивне протікання хвороби, температура не збивалася", - говорить вдова Олена Сидорович.

 

Чоловікові було сорок п'ять, він стежив за здоров'ям, ніколи не хворів на застуду. Помер він після восьми днів інтенсивної терапії в реанімації.

У Тернопільській лікарні пояснюють: робили все, що могли, але хвороба була дуже агресивною. Визначити, який саме вірус зараз вбиває людей, можна тільки в перші дні хвороби, а більшість хворих звертаються пізніше.

 

"У нас було більше тридцяти випадків вірусно-бактеріальних пневмоній. Три з них закінчилися летально і лише в одному випадку ми змогли поставити діагноз грип типу А", - повідомив директор КНП Тернопільська комунальна міська лікарня №2 Ростислав Левчук.

 

Медики порівнюють такий наплив пацієнтів з вірусною пневмонією, який тут був десять років тому, коли лютував свинячий грип.

 

"З усіх штамів вірусу грипу цей H1N1 - той, який відразу вражає легені", - розповіла лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

 

Саме із західних областей, нагадує столичний лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська, десять років тому почався сезон пандемічного грипу, від ускладнень якого померли 400 осіб. Ця зима теж буде непростою, тому що епідпороги вірусних захворювань ще не перевищені. Вже є летальні випадки, і не тільки в Тернополі: троє загиблих в Житомирі.

 

"У деяких інших регіонах вже переповнені лікарні з важкими випадками пневмонії", - розповіла медик.

 

У групі ризику молоді люди від 25 до 49 років, які вважають себе абсолютно здоровими і переконані, що висока температура - це не привід одразу бігти до лікаря.

 

Зазначимо, що офіційно в Україні від грипу померли три людини. Серед загиблих є вагітна жінка, а також жертвою грипу стала 6-річна дитина.

 

 

 

 

 

 

Фото –ГСЧС

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4181888-nebezpechna-khvoroba-v-ternopoli-likarni-perepovneni-ye-zhertvy

 

 

 

Переглядів: 423 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024