Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 15 » У Львові відбулася традиційна лікарська "Маланка"
19:59
У Львові відбулася традиційна лікарська "Маланка"

 

БЛАГОДІЙНИЙ  БАЛ  МЕДИКІВ  ЛЬВОВА

 

 

 

 

 

 

 

13 січня у Львові відбувся лікарський бал «Маланка - 2020», організований Українським лікарським товариством у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час святкового заходу учасники відтворювали українські традиції святкування «Маланки», колядували та щедрували. Про це інформує прес-служба Українського лікарського товариства у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

Лікарську «Маланку» урочисто відкрив голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда, котрий найперше подякував українським воїнам та військовим медикам, які охороняють наш спокій і дають можливість робити добрі справи у мирному місті.

 

Далі промовець сказав: «Дякую усім, хто відгукнувся на наш заклик та прийшов сьогодні! Наша традиційна Маланка ніколи не була просто гарною забавою, а радше слугувала об’єднанням нашої спільноти заради доброї справи. Щорічний лікарський бал, який є традицією Галицьких лікарів ще з 1912 року, є свідченням того, що спільнота Українського лікарського товариства у всі часи зберігає справжні українські традиції!

І у цей не простий час випробувань , ми особливо повинні берегти, плекати і популяризувати наші звичаї та традиції. Бо це те, що не дозволить зруйнувати нас як народ і націю. Це запорука нашої свободи, нашої незалежності і данина усім тим, хто поклав своє життя за Україну.

Хочу нагадати слова велета українського духу, видатного українця, шляхетного галичанина, праведного Митрополита Андрея Шептицького: «Ключ до перетворення України знаходиться в ній самій. Нам важко змінити зовнішні обставини, проте в нашій волі змінити себе».

Не потрібно покладати надії і сподівання на когось іншого. Пам’ятайте, що Україна починається з кожного із нас! Бережемо своє!»

 

 

 

 

 

 

 

Під час святкування традиційно відбувся благодійний аукціон. Цьогоріч на ньому збирали кошти для закупівлі мультимедійного обладнання Львівській спеціальній школі Марії Покрови І-ІІІ ст для дітей із порушенням слуху.

 

 

 

 

 

 

На аукціоні були представлені такі лоти: картина відомого художника Петра Сипняка «Вертеп в Карпатах», сережки із бісеру «Старовинна вишивка» від української модельєрки Оксани Караванської; чотири унікальні ікони від Галерея сучасного сакрального мистецтва Iconart; старовинна ікона Ісуса 1900 року; ялинкові прикраси від виробника «Магнітик» та Олеся Возниці. А також вироби з деревини, вишиті картини та декорації, які власноруч змайстрували талановиті учні Львівська спеціальна школа Марії Покрови І-ІІІ ст. Під час аукціону вдалося зібрати 22 200 грн.

 

 

 

 

 

 

 

НАН України відзначила подякою Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, а також нагородила відзнакою «Знання, душу, серце людям» Мар’яну Служинську , Світлану Струк та Михайла Білича.

 

 

 

 

 

 

 

На святі співали тенори «Голоси Львова»(leonvochi), етно-гурт Коралі та грав оркестр Львівської духовної семінарії Святого Духа.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, щорічний лікарський бал «Маланка» вже традиційно організовується лікарями Галичини ще з 1912 року, де лунають колядки та щедрівки, пригощають традиційними українськими смаколиками, а основним атрибутом забави є український національний стрій.

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

Активну участь у проведенні лікарського балу «Маланка - 2020», а також благодійного аукціону взяв доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії та економіки ЛНМУ імені Данила Галицького, член президії і правління Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ігор Держко.

 

 

Фото - з Facebook-сторінки Українського лікарського товариства у Львові.

За джерелом:

https://galinfo.com.ua/news/u_lvovi_vidbulasya_tradytsiyna_likarska_malanka_335134.html

 

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024