Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 21 » Ліків немає, сотні заражених! ВООЗ скликає екстрену нараду через небезпечний вірус з Китаю
10:13
Ліків немає, сотні заражених! ВООЗ скликає екстрену нараду через небезпечний вірус з Китаю

 

МЕТАМОРФОЗИ ВІРУСІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чим більше наука відкриває таємниць природи,тим більше природа ставить

перед ними загадок. Серед них, новий коронавірус в Китаї, на який не чекали.

 

 

 

Всесвітня організація охорони здоров'я скличе 22 січня екстрене засідання надзвичайного комітету через небезпеку масштабної епідемії смертельного коронавірусу 2019 nCoV із Китаю.

 

Про це йдеться у прес-релізі ВООЗ, оприлюдненому в понеділок, 20 січня.

 

"Комітет проведе зустріч у середу, 22 січня, в Женеві, щоб з'ясувати, чи являє собою спалах надзвичайну ситуацію в сфері суспільної охорони здоров'я міжнародного масштабу", – відзначається в документі.

 

Нагадаємо, в кінці грудня китайська влада повідомила про спалах пневмонії невідомого походження в місті Ухань провінції Хубей. Експерти попередньо встановили, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV.

 

Станом на 20 січня у цілому зареєстровано 218 випадків зараження, з них 218 – в Ухані, 5 – у Пекіні, 1 – у Шанхаї, 14 – у провінції Гуандун. Вірус уже поширився за межі Китаю, випадки зараження зафіксовані в Південній Кореї, Японії та Таїланді.

 

Ліків від 2019 nCoV немає, лікарі застосовують лише симптоматичну терапію і сподіваються на підтримку дихальних функцій хворих.

 

Влада Китаю підтвердила, що коронавірус здатний передаватися зокрема від людини до людини. Доведено, що два випадки захворювання в провінції Гуандун на півдні країни пов'язані з саме цим типом передачі вірусу.

 

Також визначено місця потенційного зараження – це транспорт, великі туристичні об'єкти, організації освіти з навчанням китайських студентів, які потенційно контактували з носіями вірусу, а також великі торгові центри в містах зі значною присутністю китайської діаспори.

 

Що таке коронавірус

 

 

Коронавіруси – сімейство з більш ніж 30 вірусів, розділених на дві підродини. Вперше були виділені в 1965 році. Вражають людей, домашніх тварин, птахів, свиней, велику рогату худобу. Коронавірус здатний провокувати ураження дихальної системи, шлунково-кишкового тракту, нервової системи.

 

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше британські експерти заявили, що кількість хворих на новий коронавірус насправді досягла близько 1700.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.obozrevatel.com/ukr/health/medical/koronavirus-kitaj-vooz-provede-ekstrenu-naradu-novini-svitu.htm

 

 

Переглядів: 365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024