Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 28 » Названі нові симптоми і способи зараження корона вірусом
15:28
Названі нові симптоми і способи зараження корона вірусом

 

ГІРКЕ ЗНАЙОМСТВО

 

 

 

 

 

 

У Китаї зростає кількість інфікованих новим смертельним

коронавірусом. Фахівці вивчили його симптоми і способи передачі.

 

 

Китайські вчені встановили нові симптоми і способи зараження коронавірусом 2019-nCoV. Про це у вівторок, 28 січня, заявив член експертної групи держкомітету КНР з питань охорони здоров'я Лі Сінван, пише РІА Новости.

 

За його словами, вірус передається переважно повітряно-крапельним шляхом, але можна заразитися і через дотик до очей брудними руками.

 

"Усім потрібно носити маски, скоротити контакти на близькій відстані. Вірус може передатися і через дотик, якщо потерти око руками, на які потрапив вірус... На самому ранньому етапі хвороба проявляється такими симптомами, як підвищена температура, слабкість і сухий кашель. У тяжкохворих може спостерігатися утруднення дихання, аж до дихальної недостатності, стан може погіршитися, якщо є інші захворювання", - пояснив інфекціоніст.

 

За словами Лі Сінвана, останнім часом почастішали випадки легкої форми 2019-nCoV: у декого з хворих зовсім не доходило до запалення легенів, спостерігалися лише невелика температура і нечастий сухий кашель.

 

"Є ще частина пацієнтів, у яких підвищення температури тіла неочевидне, у них іноді сухий кашель або проявляється слабкість, цих людей виявили, тому що вони добровільно пішли перевірятися. Такі пацієнти, з точки закономірностей інфекційних захворювань, також у деякій мірі є переносниками вірусу, що створює певні складності в роботі з профілактики епідемії", - додав він.

 

Інфекціоніст також повідомив, що лікування пацієнта, який заразився новим вірусом, забирає приблизно один тиждень, якщо хвороба проходить у легкій формі, при важкій формі - два тижні і більше.

 

За останніми даними, жертвами коронавірусу в Китаї стали 106 осіб, понад 4500 інфіковані.

 

Напередодні Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку ризику зараження новим коронавірусом на міжнародному рівні.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/world/4187367-nazvani-novi-symptomy-i-sposoby-zarazhennia-koronavirusom

 

 

Переглядів: 374 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024