Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 30 » На змаганнях знавців ментальної арифметики у м. Рівному чергував ЗШР Червоного Хреста
13:54
На змаганнях знавців ментальної арифметики у м. Рівному чергував ЗШР Червоного Хреста

 

ЗМАГАННЯ ВІДБУЛИСЯ - БЕЗ ЕКСЦЕСІВ

 

 

 

 

 

 

 

У Національному університеті водного господарства та природокористування

(НУВГП), що у м. Рівному, 26 січня змагалися школярі з ментальної арифметики.

 

Понад 130 дітей з усієї Рівненщини випробували свої сили на ІІ Обласній олімпіаді з ментальної арифметики, яка відбулася у Національний університет водного господарства та природокористування (НУВГП).

 

У змаганнях зі швидкого підрахунку взяли участь діти з Рівного, Здолбунова, Квасилова, Костополя, Березного, Острога, Зорі, Нетішина, Славути, Шепетівки, Хмельницького.

 

Ментальна арифметика – це методика усної лічби, яка використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Поступово діти тренуються рахувати без них, збільшуючи складність усних обчислень. Така японська методика лише призвичаюється в Україні, але вже має чимало прихильників.

 

 

 

 

 

 

Як розповіла представник Всеукраїнської спілки клубів ментальної арифметики в м. Рівному Юлія Семенюк, на змаганні більше сотні дітей швидко в голові розв'язували математичні приклади, без калькулятора додавали та віднімали десятки, сотні і тисячі. Учасники олімпіади виконували завдання двох типів: математичні приклади різної складності за допомогою абакуса та проводили усний підрахунок. А під час перевірки завдань вчителями юні математики взяли участь у пізнавальних майстер - класах від «Kid IT» та розважилися з фокусником-ілюзіоністом Василем Сав’юком.

 

У підсумку, переможців було обрано у шести категоріях, а 48 учасників отримали відзнаки та дипломи. Ось і переможці ІІ обласної олімпіади з ментальної арифметики Indigo mental club:

 

 

 

 

 

 

Ярослав ДЕМЧУК (м. Костопіль); Владислав КІСІЛЬ (м. Рівне); Маркіян КУХАРЧУК (м. Рівне); Іван Вдович (м. Славута, Хмельницька область); Владислав ТКАЧУК (м. Хмельницький); Анастасія Третяк (м. Хмельницький); Вероніка Новоселецька (м. Острог) та Святослав Біленький (м. Тернопіль).

 

До слова, серед переможців були не лише ті, хто тривалий час займається ментальною арифметикою, а й новачки.

 

 

 

 

 

 

Наступним етапом стане участь переможців різних категорій у Міжнародній олімпіаді з ментальної арифметики, яка відбудеться 4-5 квітня 2020 року в Києві.

 

Нагадаємо, «Ментальна арифметика Indigo» схвалена Міністерством освіти і науки України. Вона сприяє не лише розвиткові математичних навичок, а й поліпшує пам'ять, допомагає дітям краще і швидше засвоювати навчальний матеріал. У минулому навчальному році розпочався науковий експеримент з вивчення впливу ментальної арифметики на розвиток українських діток. У двох школах Чернігова та Києва діти займаються за цією методикою.

 

Сподіваємося, що ментальна арифметика матиме ще більше прихильників. До речі, торік троє вихованців школи ментальної арифметики «Indigo mental club» з Рівного стали переможцями і призерами Всесвітньої олімпіади WAMAS з ментальної арифметики, де змагалися учні з 16 країн», - відзначила організатор заходу Юлія Семенюк.

 

Довідково:

 

 

 

 

Представники ЗШР Рівненської ОО ТЧХУ забезпечували надання першої допомоги під час проведення заходу на чолі з Анатолієм Каштаном (Anatolii Kashtan), командиром ЗШР Червоного Хреста Рівненської області.

 

Автор - Наталія Пархомчук,

відділ зв’язків із громадськістю НУВГП

 

 

Фото – ЗШР Червоного Хреста Рівненщини та з відкритих джерел

За джерелами:

http://nuwm.edu.ua/university/news/nov202001301036

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1037514379918820&set=pcb.848125978971102&type=3&theater&ifg=1

 

 

 

Переглядів: 617 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024