Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 30 » Заходи безпеки будуть посилені в Одеській області через китайський коронавірус
22:54
Заходи безпеки будуть посилені в Одеській області через китайський коронавірус

ПЛАНУВАННЯ  ЩОДО  ПРОТИДІЇ  ЕПІДЕМІЇ  КОРОНАВІРУСУ

 

 

 

 

 

 

 

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорила на засіданні

в облдержадміністрації (ОДА) заходи щодо недопущення поширення китайського коронавірусу.

 

 

Про це повідомила прес-служба ОДА.

 

Віце-губернатор Денис Ванаш зазначив, що в морських портах, аеропорту і пунктах пропуску повинен бути забезпечений контроль за людьми, які прибувають до Одеси як з Китаю, так і з країн, де вже є випадки зараження коронавірусів.

 

«Необхідно, щоб були в достатку антисептики, бактеріальні випромінювачі і тепловізори. Все це повинно бути в аеропорту, портах, в місцях масового скупчення людей, в медустановах, а також на найбільшому ринку «7-й кілометр», - зазначив Ванаш.

 

Популярний промтоварний ринок «7-й кілометр», на якому працює багато громадян Китаю, взятий під особливий контроль. За словами представника Головного управління Держпотребслужби в Одеській області Лідії Степанової, адміністрації ринку рекомендовано оперативно розробити план профілактичних заходів з метою завчасного виявлення можливих інфікованих або людей з підозрою на інфікування. На думку фахівців, зокрема, необхідно передбачити виділення окремого приміщення, в яке можна буде поміщати виявлених хворих до транспортування в медичний заклад.

 

Крім того, за підсумками наради, ректорам усіх місцевих ВНЗ рекомендовано скласти списки студентів, які прибули з Китаю в Україну. «Рекомендовано сформувати списки цих студентів і забезпечити їх щоденний медичний огляд. Зокрема, всіх прибулих з Китаю, починаючи з 1 січня », - сказав Ванаш.

 

За словами Степанової, фахівці регіонального главку Держпотребслужби проаналізували всі шляхи прибуття громадян з Китаю в Одеський регіон. У зв'язку з цим, в міжнародному аеропорту «Одеса» забезпечений цілодобовий медичний огляд зазначеної групи громадян, яким вимірюється температура тіла безконтактними приладами. Всіх, хто прибуває з країн ризику реєструють для забезпечення подальшого медичного спостереження.

 

Крім того, забезпечено цілодобове спостереження в 6 морських портах, розташованих в регіоні, через які також може бути «завезений» вірус. Як зазначила Степанова, з 24 січня в такий спосіб перевірено 68 громадян Китаю і 28 громадян України й інших країн, які перебували на території Китаю з грудня 2019 року. На даний момент людей в регіоні, заражених коронавірусів, не виявлено.

 

 

Влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV.

 

Коронавіруси - це велика сім'я респіраторних вірусів, які можуть викликати захворювання: від звичайної застуди до важкого гострого респіраторного синдрому.

 

Вірус передається від людини до людини. За інформацією ВООЗ, середня кількість людей, які можуть інфікуватися від одного хворого на коронавірус, становить до 3 осіб (для порівняння від особливо небезпечної хвороби, викликаної вірусом Ебола можуть захворіти 2-3 людини, від хворого з поліомієлітом - 5 осіб, від хворого на кір - 12 - 18 осіб,). Інкубаційний період корона вірусу складає від декількох до 14 днів.

 

Випадки виявлення коронавірусу вже зафіксовані у деяких країнах світу.

 

 

Фото – www.trassae95.com

За джерелом:

http://trassae95.com/all/news/2020/01/30/mery-bezopasnosti-budut-usileny-v-odesskoj-oblasti-iz-za-kitajskogo-koronavirusa-56061.html

 

 

 

 

Переглядів: 340 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024