Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Січень » 31 » У Львові Червоний Хрест провів зустріч родин зниклих безвісти
22:16
У Львові Червоний Хрест провів зустріч родин зниклих безвісти

 

РОЗДІЛЕНЕ ГОРЕ – ПІВ ГОРЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтримка членів родин зниклих безвісти є пріоритетною діяльністю

Червоного Хреста в Україні з початку збройного конфлікту.

 

 

«Гуртом і батька легше бити» – стверджує українське прислів’я. Згуртуватись заради вирішення проблем, підтримати один одного та поділитися теплими словами вітання зі світлими різдвяними й новорічними святами з іншими родинами – саме це стало приводом для зустрічі, яка була спільно організована Службою розшуку Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) для членів родин зниклих безвісти, мешканців західних областей України. 17 січня на зустріч до Львова зібрались 35 родин з Волині, Львівщини, Івано-Франківської та Рівненської областей.

 

Члени родин зниклих безвісти мешкають на значній відстані один від одного. Проте десятки й сотні кілометрів в просторі не стають на заваді для спілкування людей, об’єднаних одним болем – втратою зв’язку з рідною людиною. Зустрітись, поспілкуватись, підтримати один одного – надзвичайно важливо для таких сімей. Підтримка членів родин зниклих безвісти є пріоритетною діяльністю Червоного Хреста в Україні з початку збройного конфлікту.

 

«Я завжди радію дзвінкам з Червоного Хреста і помітила, що вони лунають саме тоді, коли на душі найтяжче. Підтримка з Вашого боку дозволяє мені відчути, що мене розуміють, про мене, й таких як я, турбуються – і це додає мені сили і впевненості в пошуках сина», – поділилася з нами пані Тетяна, яка ось уже шостий рік поспіль шукає сина, зниклого безвісти під час Іловайських подій.

 

Учасники зустрічі мали змогу не лише поспілкуватись з представниками Червоного Хреста та дізнатись про діяльність МКЧХ та Служби розшуку ТЧХУ щодо встановлення долі зниклих безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом на Донбасі. Спільна робота під час зустрічі дозволила з’ясувати найбільш гострі потреби родин. Учасники активно обмінювалися думками та своїм досвідом подолання проблем.

 

Особливу зацікавленість викликало питання діяльності асоціацій сімей зниклих безвісти, коли співробітник МКЧХ поділився прикладами роботи таких асоціацій після конфлікту на Балканах. Учасники зустрічі спільно обговорили переваги асоціацій та проблеми, дотичні до їх створення та результативної діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

Завершальні моменти зустрічі стали дуже зворушливими для всіх учасників: спільний спів українських пісень до зимових свят заполонив душі світлом, а вітальні листівки один одному зігріли виснажені тугою серця.

 

 

Автор - Служба розшуку ТЧХУ

 

Фото – учасників зустрічі

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2020/01/у-львові-червоний-хрест-провів-зустрі/

 

Переглядів: 321 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 09:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024