Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 3 » У всіх областях України багато шкіл пішли на карантин: деталі
21:58
У всіх областях України багато шкіл пішли на карантин: деталі

 

КАРАНТИН

 

 

 

 

 

 

 

Більшість шкіл у всіх областях України пішли на карантин через збільшення випадків захворювання на грип та ГРВІ.

 

 

 

Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційні джерела.

 

 

За повідомленням департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, станом на 11 годину 3 лютого у 66 закладах загальної середньої освіти Миколаївської області призупинено освітній процес через захворюваність на грип та ГРВІ.

 

Як повідомляють у Запорізькому обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України, на четвертому тижні зареєстровано 10894 випадків гострих респіраторних інфекцій. Показник захворюваності склав 629 на 100 тис. населення. Діти до 17 років серед захворілих склали 66,5 %.

 

“Станом на кінець січня в області повністю припинено навчання дітей у 102 школах області (19,3%). Також частково припинено навчальний процес у 189 класах 57 шкіл області. В усіх 18 школах м. Бердянськ та 23 школах м. Мелітополь припинено навчання. Окрім цього, у Бердянському, Більмацькому та Токмацькому районах повністю припинено функціонування п’яти закладів дошкільної освіти. Також в 28-ми закладах (м. Запоріжжя — 24, Запорізький район — два, Токмацький та Чернігівський райони — по одному) припинено функціонування загалом 45 групових осередків”, — сказано у повідомленні.

 

В Івано - Франківській міській раді повідомили, що наразі кількість хворих дорівнює 35 % від загальної кількості школярів міста.

 

“Профільна комісія прийняла рішення про продовження призупинення навчання в загальноосвітніх (42 школи) та позашкільних закладах освіти (12 муніципальних закладів) до 15 лютого включно”, — зазначається у повідомленні.

 

У Херсонській міській раді акцентували увагу на тому, що у порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності зріс на 73,6%.

 

“Із 4 по 8 лютого включно у школах Херсона призупинено навчальний процес. Причина цьому — стрімке зростання рівня захворюваності на ГРВІ серед учнів”, — відмічається у повідомленні.

 

Мер Чернівців Олексій Каспрук на своїй сторінці у Facebook зазначив, що, станом на 3 лютого, до школи не прийшли понад 6 тисяч дітей, з яких 4,5 тисячі через ГРВІ.

 

“Порадившись з фахівцями, з 4 до 16 лютого призупинив навчання в школах. В садочках залишили на розгляд завідувачів”, — додає він.

 

На Хмельниччині через підвищення рівня захворюваності учнів закладів загальної середньої освіти з понеділка, 3 лютого, призупинено освітній процес у всіх закладах загальної середньої освіти Хмельницького.

 

У Кропивницькому, за останніми даними, в місті вже нараховується 4 тисячі хворих школярів. Це 16% від загальної кількості учнів.

 

“Сьогодні у 16-ти закладах Кропивницького на карантин закрито вже 106 класів, а це — 3 тисячі учнів”, — зазначається у повідомленні.

 

Мер міста Черкаси Анатолій Бондаренко повідомив, що на позачерговому засіданні виконавчого комітету, ухвалили рішення про призупинення навчального процесу в черкаських закладах загальної середньої та позашкільної освіти на період із 29 січня по 9 лютого, та відтермінування масових спортивних і розважальних заходів.

 

У Дніпропетровській ОДА зазначали, що захворюваність на ГРВІ та грип на Дніпропетровщині перевищила епідемічний поріг. Так, за останній тиждень кількість хворих зросла на 44% — до лікарів звернулися понад 26,5 тис мешканців області. Більшість з них — діти.

 

“Майже 99 тис школярів регіону відправили на карантин. Через зростання захворюваності 944 окремих класів та 191 школу області закрили на карантин”, — повідомляється у повідомленні.

 

У Сумах ситуація із захворюваності на грип та ГРВІ залишається напруженою. “Станом на 31 січня в області зареєстровано 8429 хворих. Наразі повністю призупинений навчальний процес у 109 школах”, — про це повідомили у обласному Департаменті освіти і науки Сумської ОДА.

 

За даними Житомирської міської ради, у місті епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ перевищено на 67%.

 

“Через захворюваність дітей на грип та ГРВІ у Житомирі до 5 лютого призупинено освітній процес у навчальних закладах Житомирської міської ОТГ. На період епідемічного підйому захворюваності обмежується проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів серед населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади”, — відмічається у повідомленні.

 

Рівненський обласний лабораторний центр повідомляє, що протягом 5 тижня року в області за медичною допомогою звернулось 13681 осіб, з них 9888 (72,3%) дітей. Це на 75% більше ніж за попередній тиждень.

 

“У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з грипу та інших ГРІ припинений навчальний процес у 266 школах області”, — повідомляється у повідомленні.

 

За даними Волинської ОДА, тимчасово припинили навчальний процес 49 шкіл та 13 дитсадків.

 

У Львівській міській раді зазначили, що станом на 3 лютого 17 школах міста призупинено навчання.

 

За повідомленням Ужгородської міської ради, у місті призупинено заняття в усіх позашкільних закладах: музичних та спортивних школах, гуртках, секціях тощо, не будуть проводитися розважальні та інші масові заходи. Дитячі садки працюватимуть, там проводитимуть посилені протиепідемічні та медико-санітарні заходи.

 

“Від завтра в Ужгороді — карантин у школах. Ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип в Ужгороді погіршилася, епідемічний поріг перевищено”, — додається у повідомленні.

 

У Тернопільській міській територіальній громаді показник захворюваності на грип та ГРВІ за 5 тиждень склав 805,1 випадків на 100 тисяч населення.

 

“За п’ятий тиждень захворіло 1262 дітей віком до 18 років. Серед дітей шкільного віку відмічається ріст захворюваності на 9.4%. Навчання призупинено в дев’яти класах”, — зазначають у міськраді.

 

За даними КМДА, у столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 26,1% у порівнянні з попереднім тижнем.

 

“За інформацією Департаменту освіти і науки, наразі у Києві освітній процес призупинено у 120 навчальних закладах. Освітній процес призупинено в 90 школах повністю та у 30 школах частково”, — додається у повідомленні.

 

У Київській області, станом на 29 січня, у закладах освіти області через погіршення стану здоров’я, хвороби або карантинні заходи не навчалося 35193 учні, що становить 15% від загальної кількості.

 

“Призупинено освітній процес у 14 окремих закладах освіти або окремих класах таких районів”, — зазначається у повідомленні.

 

За підсумками засідання з метою запобігання поширенню ГРВІ та грипу в організованих дитячих колективах прийнято рішення про закриття шкіл на карантин на два тижні, починаючи з 28 січня.

 

За інформацією ГУ “Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України”, за минулий тиждень рівень захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі збільшився на 28,8%, в порівнянні з попереднім тижнем. Всього за тиждень на ГРВІ та грип захворіли 5618 одеситів, з яких 74% склали діти до 17-ти років.

 

На Вінниччині спостерігається високий рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 890,4 випадків на 100 тис. нас. та є на 23 % вищим середньо-багаторічного порогового рівня.

 

“Всього по області рішеннями територіальних комісій ТЕБ та НС закрито 170 шкіл та 31 дитячий садочок в 21 район”, — повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

 

У Чернігівській ОДА повідомили, що через підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ в області на вимушені канікули відправлено майже 10 тис. учнів загальноосвітніх навчальних закладів області.

 

“За останніми даними, навчальний процес призупинено в 30 школах області, де навчається близько 10 тисяч учнів”, — відмічається у повідомленні.

 

За даними Полтавської ОДА,у Полтаві станом на 3 лютого на карантин закрито 21 клас.

 

Як повідомляє Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України, рівень захворюваності по області — на 5 відсотків нижчий від загальноукраїнського.

 

“У Донецькій області зараз закриті на карантин 59 шкіл, а ще у 9-ти — навчання тимчасово припинили в окремих класах”, -зазначається у повідомленні.

 

На Луганщині з 28 січня усі школи і садочки Сєвєродонецька йдуть на карантин.

 

Нагадаємо, минулого року в Україні внаслідок ускладнень грипу було зареєстровано близько 60 летальних випадків.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1850144-u-vsikh-oblastyakh-ukrayini-shkoli-pishli-na-karantin-detali

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кожному регіоні України визначать лікарню для прийому людей з підозрою на коронавірус - МОЗ

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку епідемічного сезону в Україні на грип перехворіли близько 2,5 млн осіб

 

Переглядів: 364 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024