Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 4 » Експерти змоделювали пандемію коронавіруса 3 місяці тому: вірус убив 65 млн людей
15:31
Експерти змоделювали пандемію коронавіруса 3 місяці тому: вірус убив 65 млн людей

 

СУМНИЙ ПІДСУМОК НАВЧАНЬ

 

 

 

 

 

 

Американські експерти в області охорони здоров'я провели навчання,

в ході яких імітувалась вигадана пандемія коронавірусної інфекції.

 

Навчання мали за мету, - подивитися, як влада може скоординувати заходи у відповідь на таку подію, як пандемія корона вірусу. Це сталося за три місяці до смертоносного спалаху в Китаї, передає УНН з посиланням на Business Insider.

 

Так, в жовтні 2019 року вчені Центру безпеки охорони здоров'я імені Джонса Хопкінса змоделювали гіпотетичну пандемію на комп'ютері в рамках досліджень. Вправа служила для того, щоб показати, як уряди і промисловість реагуватимуть у разі дуже важкої пандемії.

 

Доктор Ерік Тонер, старший науковий співробітник компанії Центру, який проводив цю імітацію, заявив, що не був шокований новиною про спалах коронавірусу в Ухані в кінці грудня.

 

"Я довгий час думав, що найбільш імовірним вірусом, який може викликати нову пандемію, буде коронавірус. Ми поки не знаємо, наскільки він заразний. Ми знаємо, що він поширюється від людини до людини, але ми не знаємо, до якої міри", - розповів він.

 

Моделювання Тонером гіпотетичної смертельної пандемії коронавірусу показало, що через шість місяців майже в усіх країнах світу будуть випадки захворювання вірусом. Протягом 18 місяців можуть померти 65 мільйонів людей.

 

Симуляція Тонера уявила вигаданий вірус під назвою CAPS. Аналіз, організований спільно Центром безпеки охорони здоров'я імені Джонса Хопкінса, Світовим економічним форумом, Фондом Білла і Мелінди Гейтс, дозволив показати, що станеться, якщо пандемія виникне на свинофермах Бразилії.

 

Вірус в симуляції Тонера був би стійкий до будь-якої сучасної вакцини. Він був би смертельніший, ніж атипова пневмонія, в той же час підхопити його було б майже так само легко, як грип.

 

"Спалах" почався з малого: у фермерів почали з'являтися симптоми, що нагадують грип або пневмонію. Звідти вірус поширився в багатолюдних і збіднілих міських кварталах в Південній Америці.

 

Авіаперельоти були скасовані, а бронювання путівок скоротилося на 45%. Люди поширювали неправдиву інформацію в соціальних мережах.

 

Через шість місяців вірус поширився по всьому світу. Рік по тому загинули 65 мільйонів людей.

 

У симуляції CAPS вчені не змогли вчасно розробити вакцину, щоб зупинити пандемію. Це реалістичне припущення: навіть справжні коронавіруси, такі як SARS або MERS, досі не мають вакцин.

 

"Якби ми могли зробити так, щоб вакцина була у нас протягом декількох місяців, а не років або десятиліть, це змінило б ситуацію. Але це не тільки ідентифікація потенційних вакцин. Нам потрібно ще більше задуматися про те, як вони виробляються в глобальному масштабі і поширюються серед людей", - сказав Тонер.

 

За його словами, якщо вчені не зможуть швидше розробити вакцини, небезпечні спалахи будуть продовжувати поширюватися.

 

Як повідомляв УНН, станом на ранок 4 лютого загальна кількість підтверджених випадків коронавируса в Китаї склала 20 438, збільшившись на 3 235 за попередній день - стрибок більш ніж на 18%. Кількість померлих в Китаї зараз становить 425.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1850250-eksperti-zmodelyuvali-pandemiyu-koronavirusa-3-misyatsi-tomu-virus-ubiv-65-mln-lyudey

 

Переглядів: 333 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024