Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 6 » У МСЦ Львівської ОО ТЧХУ відбулася зустріч групи підопічних «Актив у віці»
15:17
У МСЦ Львівської ОО ТЧХУ відбулася зустріч групи підопічних «Актив у віці»

 

ОБЕРЕГИ - ВЛАСНИМИ РУКАМИ

 

 

 

 

 

 

5 січня в МСЦ Львівської ОО ТЧХУ відбулася зустріч групи підопічних «Актив у віці»

 

 

 

 

 

 

 

 

На робочу зустріч групи "Актив в віці", що працює в Медико-соціальному центрі Львівської обласної організації ТЧХУ для підопічних МСЦ, - колишніх в"язнів фашистських концтаборів, репресованих сталінським режимом та просто одиноких людей похилого віку, якими опікується Червоний Хрест, - завітала менеджер Програми психосоціальна підтримка вразливим групам населення п. Катерина Крикля.

 

 

 

 

 

 

 

 

Катерина Петрівна розповіла про роботу Програми ПСП, про співпрацю програми з бенефіціарами Червоного Хреста та провела майстер - клас з виготовлення ляльок - мотанок. Це було зворушливо. Берегині українських звичаїв, традицій і цінностей, виготовляючи ляльки, співали колядки, українські народні пісні.

 

Як на вечорницях в давнину, коли збиралися в хаті котроїсь із дівчат, в'язали, вишивали та співали. От такою є наша Хата, - Медико-соціальний центр обласного Червоного Хреста, - яка 24 роки тому була створена за ініціативою і фінансовою допомогою Баденського Червоного Хреста (Німеччина), і до цього часу підтримується його робота, завдячуючи волонтерам Німецького Червоного Хреста, таким, яким є фотожурналіст Тілль Майєр .

 

Хто з підопічних Червоного Хреста не може прийти, а таких, на жаль, більша частина, в зв'язку з хворобами та обмеженням в пересуванні, - медсестрички ідуть до хати хворого. І це також стало можливим завдячуючи допомозі партнерів з Німеччини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Неможливо на словах передати нашим друзям вдячність наших підопічних, які, - завдячуючи проекту Медико-соціальний центр ЛОО ТЧХУ, - можуть безкоштовно одержати ліки та медичні послуги, коли на це все не вистачає мізерної пенсії.

 

Історія виготовлення ляльок – мотанок, - велика і цікава. А ми виготовили -Берегиню Здоров'я, правда не виготовляли із заговорами, але окрім цілющих трав, які помістили в ляльку, вона ввібрала в себе гарні емоції, мудрість наших старших людей, нотки солоспіву і чудові мелодії колядок .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отже, будемо мати здорове довголіття і приходити в Червоний Хрест за гарним настроєм, задля спілкування та підтримки один одного в різних життєвих ситуаціях, бо є така всесвітньо відома організація, як Червоний Хрест, який керується принципами, одними з яких є гуманність та неупередженість, -захищати життя і здоров'я людей, повагу до людської особистості, не роблячи розрізнення за расовою, релігійною, класовою ознакою або політичними переконаннями, а лише старатися полегшити страждання людей, і в першу чергу тих, хто найбільше цього потребує.

 

 

 

Фото - автора

Ніна Добренька,

Директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 384 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024