Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 7 » Кліматична катастрофа: Понад 200 вчених попереджають про "глобальний системний колапс" на Землі
14:57
Кліматична катастрофа: Понад 200 вчених попереджають про "глобальний системний колапс" на Землі

 

ПОГЛЯД - У ЗАВТРА

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчені виділили п'ять масштабних загроз, які проявляють себе вже сьогодні.

 

 

 

Група вчених, які входять у міжнародну дослідницьку організацію "Earth Future", склала список з 30 небезпек світового масштабу, що загрожують людству в ХХІ столітті, зокрема п'ять з них виділені, як найбільш серйозні.

 

Про це повідомляє Science Alert.

 

Згідно з повідомленням, серед загроз - глобальне потепління, урагани, надзвичайні погодні умови, скорочення життєво важливих екосистем, спека, вимирання тварин, продовольча безпека та скорочення запасів прісної води.

 

"Разом вони володіють потенціалом впливати та підсилювати один одного, створюючи каскадну реакцію, яка призведе до глобального системного колапсу", - йдеться в доповіді вчених.

 

До прикладу наводиться наступний ланцюг катаклізмів в результаті взаємодії різних процесів.

 

"Спека може поширити глобальне потепління, випустивши гази з природних джерел, які підвищують температуру планети. У свою чергу вони підвищують інтенсивність водної та продовольчої криз. А скорочення біологічного розмаїття послаблює здатність природних і сільськогосподарських систем справлятися з екстремальними погодними умовами", - відзначили дослідники.

 

Особливо вчені занепокоєні тим, що зростання середньорічної температури може спровокувати безперервну спіраль глобального потепління.

 

Зараз людство безуспішно бореться з викидами вуглекислого газу та метану від спалювання викопного палива, але якщо Земля самостійно почне вивільняти величезні запаси цих газів, наприклад, і розсталого льоду вічної мерзлоти, на всіх спробах стримати процес можна ставити хрест.

 

"Ми закликаємо світових вчених, бізнес-керівників і законодавців звернути увагу на ці п'ять глобальних ризиків і розглядати їх як взаємопов'язану систему", - підкреслили в доповіді вчені.

 

Нагадаємо, раніше Міжнародна група вчених заявила про нову загрозу, яка веде до кліматичної катастрофи. Показники викиду газу, який є набагато більш небезпечним, ніж вуглекислий, зросли до критичної позначки.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://zik.ua/news/world/klimatychna_katastrofa_ponad_200_vchenykh_poperedzhaiut_pro_hlobalnyi_systemnyi_kolaps_na_zemli_958488

 

Переглядів: 418 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024