Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 14 » МКЧХ і партнери – допомагають Міністерству юстиції України з придбанням медикаментів для ув`язнеих
18:11
МКЧХ і партнери – допомагають Міністерству юстиції України з придбанням медикаментів для ув`язнеих

 

ПРОЄКТ «ЗАРАДИ ЖИТТЯ»

 

 

 

 

 

 

 

 

Віталій Василик: В Мін’юсті відбулася офіційна презентація

пілотного проєкту щодо допомоги наркозалежним засудженим

 

 

Днями відбулася презентація пілотного проєкту «Комплексне лікування з використанням препаратів замісної підтримувальної терапії засуджених з психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів у державній установі „Бучанська виправна колонія (№ 85)“», у якій взяли участь всі зацікавлені партнери-учасники.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомив заступник Міністра юстиції України Віталій Василик (на знімку).

 

 

«Не всі знають, наскільки це велика, складна і глобальна проблема. Наша мета – надати цю базову медичну послугу якомога більшій кількості ув’язнених, що потребують лікування. Зі своєї сторони я вдячний всім, хто працює із наркозалежними засудженими, адже така робота потребує спеціальних навичок та моральних якостей», – наголосив Віталій Василик.

 

Задля реалізації пілотного проєкту в Бучанській виправній колонії (№85) було підготовлено аптеку для зберігання замісного підтримувального препарату та приміщення для видачі й проведення психо - соціального супроводу пацієнтів – учасників пілотного проєкту. Приміщення лікарні, в яких безпосередньо зберігається замісний підтримувальний препарат, відповідають усім вимогам до таких приміщень, отримано ліцензію на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Приміщення оснащені системою сигналізації та відеоспостереження для унеможливлення зловживань.

 

Під час презентації пілотного проєкту було обговорено проміжні результати та подальші плани в рамках розширення даної ініціативи. Зокрема, приєднання до проєкту в рамках ініціативи «Заради життя» протягом 2020 року ще трьох установ виконання покарань.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пілотний проєкт реалізується Міністерством юстиції України у співробітництві з міжнародною організацією PATH в рамках проекту «Заради життя», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та у партнерстві з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, МБФ «Альянс громадського здоров’я», ВБО «100 відсотків життя. Київський регіон».

 

 

Фото – прес-служби Мінюсту України

За джерелом:

https://minjust.gov.ua/news/ministry/vitaliy-vasilik-v-minyusti-vidbulasya-ofitsiyna-prezentatsiya-pilotnogo-proektu-schodo-dopomogi-narkozalejnim-zasudjenim

 

Переглядів: 327 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024