Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 22 » У Львові відбулася щорічна звітна конференція Українського лікарського товариства
22:35
У Львові відбулася щорічна звітна конференція Українського лікарського товариства

 

ЗВІТИ І НАКРЕСЛЕННЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 22 лютого, відбулася щорічна звітна конференція

Українського лікарського товариства у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

Конференція відбулася під головуванням голови Українського лікарського товариства у Львові Олега Дуди (крайній справа).

 

 

 

 

 

 

На початку засідання він надав слово т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрію Ваську, який переказав вітальні слова від голови Львівської ОДА Максима Козицького.

«На нас чекає не простий рік, але результат залежить від того наскільки ми будемо єдині. Вірю, що ми спільно досягнемо кращих умов для роботи лікарів та якісного обслуговування пацієнтів», – сказав Андрій Васько.

 

 

 

 

 

 

Члени комісії заслухали звіт голови УЛТ у Львові Олега Дуди у якому він розповів про діяльність товариства за минулий рік.

 

Як зазначив Олег Дуда, зараз товариство налічує 67 діючих осередків. За рік було відкрито 5 нових осередків і роботу ще одного було відновлено. Знаково, що сьогодні, під час щорічної звітної конференції до товариства долучилося 202 нових члени.

 

«Це дуже позитивний показник нашої роботи, адже у порівнянні з іншими роками ця цифра є рекордною. Нам вдалося зробити лікарське товариство потужною лікарською організацією, яка популяризує важкий труд медиків, захищає та відстоює їхні інтереси», – сказав Олег Дуда.

 

 

 

 

 

 

Заступник голови УЛТ у Львові Мирон Островський більш детально розповів про процес створення нових осередків.

 

 

 

 

 

 

Після цього учасники конференції обговорили пропозиції щодо змін та доповнень до Статуту Українського лікарського товариства у Львові. Також було вирішено провести електронну перереєстрацію членів товариства.

 

 

 

 

 

 

Скарбник товариства Олександр Канчалаба прозвітував за фінансову частину та представив кошторис на 2020 рік.

 

 

 

 

 

 

Після заслуховування звітів учасники конференції одноголосно визнали діяльність голови УЛТ у Львові Олега Дуди та профільних комісій доброю.

 

 

 

 

 

 

 

Під час конференції Олег Дуда оголосив про присвоєння голові комісії юридичного і соціального захисту Олегу Іванціву звання почесного члена Українського лікарського товариства у Львові та вручив йому сертифікат за особливі заслуги в розвитку медицини та професійній діяльності.

 

 

Окрім того, присутні заслухали інформацію від т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васька щодо перспектив та викликів у галузі охорони здоров’я Львівщини у 2020 році.

 

Лікарі поставили питання, які їх найбільше турбують в контексті реалізації медичної реформи до представника влади.

 

 

 

 

 

 

 

Цікавим кейсом під час конференції стала доповідь представниці адвокатського об’єднання «Імунітет», яке співпрацює з УЛТ у Львові Олени Радь. Вона розповіла про юридичні аспекти оплати праці медичних працівників в умовах реформування галузі охорони здоров’я.

 

 

 

 

 

 

 

 

Також присутні були ознайомлені із питанням інформаційного супроводу УЛТ у Львові та його промоцією. Довідалися про процес створення позитивного іміджу лікаря завдяки наповненню інформаційного поля.

 

 

Про міжнародний досвід лікарського самоврядування та перспективи в Україні поінформував медик та юрист Володимир Лудчак.

 

 

Представниця ТОВ «Рош Україна» Анна Гошко розповіла про моделі діяльності фармацевтичних компаній в умовах реформування галузі охорони здоров’я.

 

Роман Сліпецький розповів учасникам конференції про відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Присутніх на конференції лікарів закликали бути активними та пропонувати своїх кандидатів на цю відзнаку.

 

 

 

 

 

 

Голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда подякував усім за громадську позицію та плідну працю.

 

Довідково:

 

Укpаїнське лікаpське товаpиство (УЛТ) у Львові вважається чинним спадкоємцем тpадицій та ідеології УЛТ, яке діяло на теpенах Галичини з 1910 по 1939 pік. На сучасному етапі УЛТ, як самовpядна гpомадська оpганізація, вважає себе складовою частиною Всеукpаїнського лікаpського товаpиства і Світової федеpації укpаїнських лікаpських товаpиств, діяльність в яких здійснює чеpез своїх повноважних пpедставників, висунутих до екзекутив ВУЛТ і СФУЛТ. УЛТ виpажає інтеpеси лікаpів Львівщини.

Укpаїнське лікаpське товаpиство було засновано у Львові за ініціативою д-pа Олександpа Козакевича, д-pа Евгена Озаpкевича, (пеpший голова УЛТ), д-pа Сильвестpа Дpималика, д-pа Миpона Вахнянина, д-pа Івана Беpежницького, д-pа Володимиpа Кобpинського, д-pа Маpкіяна Долинського, д-pа Євгена Озаркевича, д-pа Володимиpа Гузаpа, д-pа Тита Євгена Буpачинського.

Засновники УЛТ визначили тpи основні напpямки діяльності: наукову, фахово-оpганізаційну та гpомадську.

 

Мета та напрями діяльності:

 

– збереження та зміцнення здоров`я українського народу, розвиток національної медицини;

– організація та проведення медичної освіти студентів. лікарів – інтернів, лікарів Львівщини згідно програми, освітньої програми міжнародного благодійного фонду “Oмні – мережа для дітей” та французькою неурядовою громадською організацією “ASFUDS”;

– захист професійних, соціальних прав лікарів Львівщини;

– музейна діяльність: поповнення фондів музею новими експонатами, проведення екскурсій для гостей м. Львова та відвідувачів музею історії медицини Галичини імені Мар`яна Панчишина, патріотично – виховна, освітня робота серед навчальних закладів Львівщини.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

За джерелом:

http://ult.lviv.ua/?p=3714&fbclid=IwAR3FmCrX3nD36h7aKBg-f54tNlfTRqcoO-Nupa556vqHZ40N-9UgVAnevd8

 

 

 

 

Переглядів: 477 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024