Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Лютий » 27 » Німеччина виділить МКЧХ додатково 4 млн євро на гуманітарну допомогу Україні
22:11
Німеччина виділить МКЧХ додатково 4 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

ПІДТРИМКА ДЛЯ ДОНЕЧЧИНИ

 

 

 

 

 

Уряд Німеччини виділить МКЧХ в поточному році додатково 4 млн євро

в якості гуманітарної допомоги Україні, в 2021 році передбачені ще 2 млн євро.

 

 

 

Кошти підуть на проекти, які реалізує Міжнародне товариство Червоного хреста. Як зазначається, раніше уряд ФРН вже прийняв рішення про виділення в поточному році 2 млн євро на підтримку України.

 

До 2021 року Німеччина виділить на гуманітарні проекти Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні 12,3 млн євро. Одним з напрямків є забезпечення населення чистою питною водою, повідомляє Deutsche Welle.

 

Як наголошується в повідомленні, розміщеному 27 лютого на сайті МЗС ФРН, в 2020 році додатково до вже обіцяних 2 млн євро буде виділено ще 4 млн євро.

 

Крім того, в 2021 році Берлін планує виділити ще 2 млн євро. Всього ж тільки в 2019-2021 роках Німеччина фінансує гуманітарну діяльність МКЧХ в Україні 12,3 млн євро.

 

У заяві, зокрема зазначається, що ці кошти підуть на гуманітарний проект МКЧХ на сході України, де заходи комітету стали значним внеском у подолання наслідків конфлікту.

 

«Кошти приносять користь людям, постраждалим від конфлікту з обох боків лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях», – відзначили в МЗС Німеччини.

 

Одним з основних напрямків є забезпечення населення чистою питною водою. Крім того, мова йде про медичне обслуговування населення, закупівлю та розподілу медикаментів, постачання продуктами харчування і предметами гігієни, підготовку медичного персоналу, пошуку зниклих безвісти і возз'єднання сімей, інформування про мінну небезпеку та інші гуманітарні проекти.

 

Наприклад, як зазначається в звіті МКЧХ, тільки в 2019 році 850 тисяч осіб по обидва боки лінії розмежування були забезпечені чистою водою завдяки відновленню інфраструктури і матеріалами, переданими для ремонту системи водопостачання. Зокрема МКЧХ надав 22 км труб, 63 насоси, 4500 літрів палива для проведення ремонтних робіт. Жителям Докучаєвська було доставлено 4100 літрів питної води.

 

Як напередодні повідомив представник ОБСЄ, питання щодо нових ділянок розведення сил на Донбасі ще не допрацьоване.

 

Додамо, що раніше стало відомо, що Плану гуманітарного реагування ООН для сходу України в 2020 році буде потрібно 158 млн доларів США, щоб надати допомогу 2 млн людей.

 

Про це заявила заступник генерального секретаря ООН з політичних питань і миробудівництва Розмарі ДіКарло на засіданні Ради безпеки ООН.

 

 

Фото – 24 Канал

За джерелами:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1854884-nimechchina-vidilit-dodatkovo-4-mln-yevro-na-gumanitarnu-dopomogu-ukrayini

https://mind.ua/news/20208220-nimechchina-vidilit-na-gumanitarnu-dopomogu-ukrayini-dodatkovo-4-mln-evro

 

 

Переглядів: 316 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024