Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 3 » День Донора крові від проєкту «Я, Ніна» відбувся у Львові під час благодійної акції Red Brunch-4
22:53
День Донора крові від проєкту «Я, Ніна» відбувся у Львові під час благодійної акції Red Brunch-4

 

ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

 

 

 

 

 

 

3 березня 36 донорів здали кров для онкохворих пацієнтів,

що лікуються у Львові, під час благодійної акції Red Brunch-4.

 

 

 

 

 

 

 

 


«Весну у Львові зустрічаємо вже традиційним Днем Донора від команди проекту «Я, Ніна». Red Brunch – це щомісячна подія, яка проходить кожен перший вівторок місяця», - сказала журналістам Катерина Садова, дружина міського голови Андрія Садового, під патронатом котрої проходить кожна з цих благодійних акцій.
 

 

 

 

 


Тож 3 березня молода команда проекту «Я, Ніна», на чолі з Катериною Садовою, вже вчетверте запросила всіх охочих у Львові долучитися до добрих справ і стати донорами крові або волосся.
 

 

 

 

 


Четвертий за рахунком День Донора традиційно проводиться спільно з порталами ДонорUA та ДонорUA Львів, а також за підтримки Львівської міської ради, Львівської облдержадміністрації, Львівського обласного центру служби крові, Львівського обласного центру громадського здоров'я та «Краса Рятує».

 

 

 

 

 

 

Забір крові відбувся у приміщенні BankHotel Lviv, який надає в оренду не лише свою площу для роботи виїзної бригади Центру служби крові, але і забезпечує частування для донорів.
 

 

 

 

 


Перед тим, як зголоситися на здачу крові, всі донори пройшли реєстрацію за посиланням: https://yanina.life/redbrunch
 

 

 

 

 


Організатори і Служба крові подбали про те, щоб кожен, хто здасть кров, мав певні пільги для заохочення:
- Попередню онлайн-консультацію від ДонорUA Львів

- Приготували чудові браслети для донорів-початківців, а також особливі браслети для донорів-ветеранів від Ювелірного Дому ZARINA
- Домовились про частування від BankHotel Lviv до та після здачі крові.
- Гарантується неймовірно дружня атмосфера і приємний нетворкінг.
- Присвоюватиметься почесне звання донора та видаватиметься довідка, яка дасть донорам право на додатковий офіційний вихідний на роботі після здачі крові.

 

 

 

 

 

 

«Кров на Red Brunch збираємо для онкохворих пацієнтів з трьох львівських лікарень. Щоб не відлякувати молодих людей лікарняною обстановкою, благодійну акцію розгорнули у фешенебельному львівському готелі», - пояснив журналістам, які записували репортаж для ЗМІ, Ігор Горбаль, заступник головного лікаря Центру служби крові, багатолітній голова первинного осередку Червоного Хреста у своєму медичному закладі.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що голова первинного осередку Товариства Ігор Горбаль (на знімку - справа), робить все можливе, щоб йти у ногу з часом. Його завжди підтримує у цих намірах головний лікар ОЦСК Ярослав Дяків (на знімку - зліва). З великим почуттям громадянського обов'язку вони включилися у позапланову роботу, яку диктує загальна ситуація, що склалася на сьогодні в державі.

 

 

 

 

 

 

Головна турбота – збільшення кількості донорів крові. У цей день їх додалося 36 осіб. Серед них, - Володимир Кушнірук, технічний директор FM «Галичина». 25 років. Здав 450 мл. крові. Здає перший раз. Його друг Андрій прийшов заради підтримки свого колеги.

 

 

 

 

 

 

Молодість – це не завада донорству. Ось, наприклад, Андрій Янишевський у 19 років здає кров уже 6 раз.

 

 

 

 

 

 

Андрій – студент географічного факультету ЛНУ ім.Івана Франка. Родом з м. Долина, що на Прикарпатті.

 

 

 

 

 

 

Серед донорів є чимало представниць прекрасної половини. Наталія Микіцька, - няня з дитячого садочку. Кров здавала 10 разів. Закінчила 6-місячні курси медичних сестер з сімейної медицини при Будинку офіцерів. Отримала диплом і сертифікат.

 

 

 

 

 

 

Олег Пташкін, менеджер з продажів складського обладнання. Він здає кров вдруге. Перший раз здавав у Києві на аналогічній акції. Сам він в 2014 році прибув в столицю України з м. Луганська.

 

 

 

 

 

 

Акція «Red Brunch» від проекту «Я, Ніна» діє вже другий рік. Його ідейна натхненниця – київська журналістка та телеведуча Яніна Соколова. Жінка нещодавно сама поборола онкохворобу. А зараз такими акціями хоче популяризувати культуру донорства в Україні.

 

 

 

 

 

 

«Це місія, яка покликана допомогти онкохворим жити інакше, створити максимум комфортних умов і збоку держави, і з боку соціуму, щоб онкохворі не почували себе таким "бракованим матеріалом", як донедавна», – сказала своїм телеглядачам в одній з передач натхненниця проекту Яніна Соколова.

 

 

 

 

 

 

 

Торік приїздив до Львова і друг Яніни, лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин. Він грає роль чоловіка тележурналістки у фільмі «Я, Ніна». Кінострічка розповідає, що рак – це ще не вирок.

 

 

 

 

 

 

«Абсолютно здорових людей є дуже мало, і ми вдячні тим, хто розуміє це, і хто має шанси ще здати кров й долучитися до донорського руху завчасно», – сказав у своєму минулорічному інтерв'ю лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин.

 

 

 

 

 

 

За кілька годин благодійної акції «Red Brunch-4» своєю кров’ю поділились 36 львів’ян, котрі здали її понад 15 літрів.

 

Організатори запевняють, що готові повторити акцію за місяць. Долучайтесь!

 

 

 

 

 


 

 

 

Фото – автора та із сайту Я.Соколової

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня правління Львівської ОО ТЧХУ
 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024