Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 5 » Поблизу Каховки загинула понад 1 тис. граків: експертиза встановила причину
22:42
Поблизу Каховки загинула понад 1 тис. граків: експертиза встановила причину

 

ФАУНА  ТАВРІЇ - ЗАЗНАЛА ШКОДИ

 

 

 

 

 

 

У лютому в лісах під Каховкою загинуло понад 1 тис.

граків, після чого було вирішено провести експертизу.

 

Навесні стали відомі результати досліджень трупів померлих птахів. Причиною загибелі птахів експерти визначили отруєння нітратами та нітритами.

Про це повідомили фахівці головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, передає УНН із посиланням на звіт керівника відомства Сергія Шевченка.

 

Так, спеціалісти провели епізоотичне обстеження території соснового лісу на межі з територією села Малокаховка Каховського району та території "Царського села" міста Каховка Херсонської області щодо причин загибелі синантропної птиці (граків) та моніторингу клінічного стану птиці в особистих селянських господарствах прилеглої території.

 

"Каховською міжрайонною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів проведено патологічний розтин трупів синантропної птиці. За результатами розтину було встановлено попередній діагноз – отруєння", - повідомляють у Держпродспоживслужбі.

 

Зазначається, що птахів перевірили на Ньюкаслську хворобу птахів, вірус пташиного грипу і орнітоз (хламідіоз), але нічого з перерахованого вище не знайшли.

 

Проте у патологічному матеріалі птахів встановлено вміст нітратів та нітритів, що дає підставу вважати про можливість отруєння птиці в результаті споживання озимих зернових культур, оброблених азотовмісними мінеральними добривами.

 

Також повідомляється, що спеціалісти Каховської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводять постійний моніторинг клінічного стану птиці в особистих селянських господарствах.

 

"Станом на 26 лютого 2020 року, обстежено 645 дворів, в яких клінічно оглянуто 1270 голів птиці. Випадків захворювання чи загибелі серед домашньої птиці не виявлено", - повідомили у звіті.

 

Як раніше повідомлялося в УНН, що у штаті Мадхья-Прадеш в центральній Індії зграї папуг вже не перший рік знищують врожаї маку на фермах, від якого птахи стали залежними.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1856225-poblizu-kakhovki-zaginulo-ponad-1-tis-grakiv-ekspertiza-vstanovila-prichinu

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уберегтися від пташиного грипу: поради експерта.

 

Переглядів: 349 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024