Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 6 » Допомога Червоного Хреста в Нових Санжарах, інформаційна кампанія з профілактики
13:17
Допомога Червоного Хреста в Нових Санжарах, інформаційна кампанія з профілактики

 

ВАХТА МИЛОСЕРДЯ: ЗАВЕРШЕНО ПЕРШИЙ ЕТАП

 

 

 

 

 

5 березня завершилася обсервація у Нових Санжарах громадян України,

котрі прибули з міста Ухані спеціальним рейсом літака з Китаю.

 

 

 

Згорнула свій намет біля Медичного центру Національної гвардії України у Нових Санжарах і Полтавська ОО ТЧХУ. Пригадаймо, як все було два тижні тому.

 

З перших годин перебування в Медичному центрі Національної гвардії України «Нові Санжари», 72 людей, евакуйованих з Китаю, і 22 членів екіпажу та супроводжуючого медичного персоналу, Товариство Червоного Хреста України координувало гуманітарну діяльність із їхньої підтримки.

 

 

 

 

 

 

У перші дні у зв’язку з надзвичайним навантаженням оперативно були задіяні волонтери загонів швидкого реагування Червоного Хреста.

 

Червоний Хрест отримував допомогу від волонтерських організацій, компаній, небайдужого населення, закуповував все необхідне та передавав до медичного центру.

 

За весь час роботи до Медичного центру було зібрано та передано допомоги на понад 340 тис. грн.

 

22 лютого Медичний центр заборонив передавати їжу з міркувань безпеки людей у обсервації, тому більше 540 кг продуктів і напоїв Червоним Хрестом було передано до 4 шкіл-інтернатів і дитячих будинків сімейного типу та 2 місцеві багатодітні родини.

Крім цього, Червоний Хрест використав 40 тис. грн власних коштів на організацію діяльності та закупівлю необхідного для людей в обсервації (придбання пилососу, засобів персонального захисту, харчування у наметі тощо).

 

 

 

 

 

 

«Найприємнішим було отримувати зворотний зв’язок від екіпажу і допомогти зробити їх перебування більш комфортним, – зазначила Лілія Білоус, Генеральний директор Національного комітету Червоного Хреста України. – Члени екіпажу та супроводжуючі евакуйованих людей, так само, як і всі задіяні державні служби, співробітники і волонтери Червоного Хреста, волонтери, які надавали постійну підтримку, працювали всі ці дні, заслуговують особливої подяки. Найважливіше за часів, коли паніка населення може стати реальністю, завжди пам’ятати про надзвичайну роль, яку відіграють солідарність, гуманність та співчуття».

 

Ефективна робота була забезпечена завдяки чіткій координації з Наталією Пушкарьовою, Уповноваженим Президента з питань волонтерської діяльності.

 

 

 

 

 

 

З перших днів введення в дію плану зі зменшення ризиків поширення коронавірусної інфекції COVID-19 Товариством Червоного Хреста України були створені інформаційні матеріали з профілактики: відео, друковані плакати та кишенькові пам’ятки: 90 тис плакатів, 120 тис пам’яток.

 

Матеріали створені на основі рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та схвалені Міністерством охорони здоров’я України. Вони оперативно поширюються серед населення через місцеві організації Червоного Хреста по всій країні, обласні державні адміністрації – на районному рівні, Державну прикордонну службу, заклади охорони здоров’я та освіти, Укрзалізницю, Збройні сили України, Київпастранс, Укрпошту, Нову Пошту тощо.

 

Відео (https://bit.ly/urcs1, https://bit.ly/urcs2), яке простою мовою розповідає про коронавірус та методи профілактики, використовуючи мальований відеоряд, транслюються на телебаченні та в соціальних мережах. Зокрема, лише в інтернеті відео-ролики вже переглянули більше мільйона користувачів.

 

Усі матеріали у гарній якості викладені в відкритий доступ https://redcross.org.ua/covid19/ для друку.

 

Згідно із Законом України «Про Товариство Червоного Хреста України», Товариство співпрацює з державними органами та виконує допоміжну роль.

 

На даний час Червоний Хрест України, об’єднуючи зусилля з органами державної влади, входить до тимчасових протиепідемічних комісій при всіх облдержадміністраціях в нашій державі.

 

Автор: Maria Yeremenko

 

 

Фото – Полтавської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2020/03/%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%85%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%85-%d1%81%d0%b0%d0%bd/

 

 

Переглядів: 300 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024