Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 9 » У Херсоні відбувся Феміністичний марш, приурочений до Міжнародного жіночого дня (ВІДЕО).
14:41
У Херсоні відбувся Феміністичний марш, приурочений до Міжнародного жіночого дня (ВІДЕО).

 

ОБІЙШЛОСЬ – БЕЗ ЕКСЦЕСІВ

 

 

 

 

 

 

 

У марші взяли участь представники різних організацій. Разом з медиками

і правоохоронцями на ньому чергували волонтери ЗШР ХОО ТЧХУ «ВЛАД».

 

 

 

 

 

 

 

 

На площу Свободи, де було анонсовано початок заходу, поліція прибула за годину. Згодом почали підходити і учасники заходу та їх противники. І ті, і інші принесли з собою плакати. На чергування прибули і волонтери ЗШР Червоного Хреста Херсонщин «ВЛАД».

 

Противниця Феміністична маршу Інна Усачова пояснює, чому вона опонує заходи:

 

"Зараз відбувається на площі підміна понять. Нібито цей марш присвячений 8 березня. Я - жінка, очолюю чоловічу організацію Добровільна народна дружина «Самооборона Херсона» з 2015-го року. Якщо у мене і здійснюються якісь утиски, то вони через висвітлення проблемних питань, а також у зв'язку з питаннями, пов'язаними з російською агресією. Я не відчуваю будь-якої гендерної нерівності ".

 

Стартував марш, як і анонсували, о 12 годині. Для того, щоб під час ходи не відбулося сутичок, поліція оточила учасників кільцем.

 

 

 

 

 

 

На час Феміністична маршу рух транспорту в місті частково перекрили.

 

Віктор Булка бере участь в марші, тому вимагає захисту прав жінок з інвалідністю:

 

"Права жінок та дівчат з інвалідністю теж дуже важливі. Їх голос теж повинен бути почутий, тому що вони так само мають право брати участь в політичних рішеннях, в змінах у державі, брати участь в громадській діяльності. Ці права не повинні обмежуватися, без будь-якої дискримінації. Їх права повинні бути захищені нарівні з усіма. і вони мають право брати участь і бути обраними до органів влади".

 

Ольга Нестеренко - бібліотекар. Вона приєдналася до маршу, тому що виступає проти закриття бібліотек:

 

«Херсонські бібліотеки зараз хочуть скоротити, хочуть скоротити працівників. Більше 70-ти жінок просто опиняться на вулиці. Це порушення прав на працю, прав жінок. І взагалі я за рівноправність чоловіків і жінок. Повинні бути рівні права. Тому я тут».

 

Одна із співорганізаторів маршу Марина Усманова говорить, за що вийшла вона:

 

"Знову, як і чотири роки тому, ми виходимо за ратифікацію Стамбульської конвенції, яка не ратіфікується в Україні вже одинадцять років, хоча одинадцять років тому було підписано Україною офіційно. Також ми виходимо за жіночі права, за трудові права, за рівні можливості, проти насильства над жінкою, проти жіночого безробіття, проти звільнення жінок ".

 

Маршрут ходи - від площі Свободи по проспекту Ушакова, вулиці Перекопської до кіноконцертного залу «Ювілейний». Тут учасники сіли в автобус і вирушили на інші заходи, заплановані в місті до Міжнародного жіночого дня.

 

Олександр Говорун, начальник Херсонського відділу поліції:

 

"У місті Херсоні проходив масовий захід" Феміністичний марш ". Для забезпечення громадської безпеки було задіяно достатню кількість поліцейських, які повністю забезпечили публічну безпеку під час проведення заходу. Тепер ми можемо сказати, що в заході взяло участь близько 50-60-ти громадян. Це в основному жінки. Громадяни, (противники маршу – перекл.), спостерігали, за цим заходом. Вони були присутні під час проведення заходу, але якихось порушень публічної безпеки допущено не було".

 

 

 

 

 

 

Олександр Карпенко, прес-секретар Загону швидкого реагування Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України "ВЛАД":

"Ніяких звернень за сьогодні (8 березня - ред.) Не було, все пройшло мирно. Ми відчергувала без будь-яких ексцесів".

 

 

 

 

Фото – ЗШР "ВЛАД" та скрін-шот з відео

За джерелом:

https://khersonline.net/lenta/155492-na-feministicheskov-marshe-v-hersone-proizoshli-provokacii.html

 

Переглядів: 329 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024