Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 20 » Робота МКЧХ в зоні конфлікту під час епідемії коронавірусу
10:06
Робота МКЧХ в зоні конфлікту під час епідемії коронавірусу

 

ПЛАНИ – НЕ МІНЯЮТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

 

У світлі розповсюдження вірусу COVID-19 МКЧХ хотів би повідомити громадськості, що

наша гуманітарна робота і допомога територіям, постраждалим від конфлікту на Донеччині,

триватимуть і будуть адаптовані до загальних заходів, які вживаються для стримування вірусу.

 

 

Наразі постраждалі народи та країни по всьому світу переживають важкі часи, проте найважче пережити їх тим, хто вже потерпає від ситуацій конфліктів та насильства. Вони страждають найбільше.

В Україні конфлікт на Донбасі триває в розпал кризи COVID-19. Всього кілька днів тому були поранені двоє цивільних осіб.

Незважаючи на те, що зараз основна увага приділяється вжиттю всіх запобіжних заходів, необхідних для стримування COVID-19, ми повинні нагадати, що військові також зобов’язані вживати застережних заходів з урахуванням міжнародного гуманітарного права, щоб убезпечити цивільних осіб та об’єкти критичної інфраструктури під час бойових дій.

Єдиний удар, завданий по об’єктах водопостачання, може призвести до летального випадку для тисяч цивільних осіб, котрі не зможуть скористатися з такого простого способу запобігання захворювання як часте миття рук. Це особливо стосується літніх людей, котрі залишаються однією з найбільш постраждалих категорій людей, що проживають в районі лінії зіткнення.

Відповідальність МКЧХ як гуманітарної організації в такі часи – це насамперед турбота про людей, їхню безпеку та забезпечення наявності у них основних засобів до існування, таких як продукти харчування, гігієнічні засоби, питна вода і житло.

Тому ми продовжуватимемо свою гуманітарну роботу таким чином:

  • Команди МКЧХ по обидві сторони лінії зіткнення продовжать допомагати найбільш вразливим групам населення під час кризи COVID-19, звертаючи особливу увагу забезпеченню доступу до медичної допомоги. Також ми продовжимо забезпечувати для людей похилого віку доступ до основних товарів, зокрема до продуктів харчування.
  • Наша підтримка компаній, які постачають воду по обидва боки лінії зіткнення, у районах Донецька (КП «Компанія «Вода Донбасу») та Луганська (Попаснянський водоканал) продовжиться. Ми допомагатимемо з ремонтом нещодавніх пошкоджень Горлівської фільтрувальної станції, завданих під час бойових дій, у тому числі для забезпечення водопостачання Маріуполя.
  • Ми запропонували матеріальну допомогу Міністерству юстиції та пенітенціарній системі України, і ми готові надалі надавати свою технічну підтримку.
  • Ми підтримуємо роботу наших партнерів по Міжнародному руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця – Товариства Червоного Хреста України, – а також підтримуємо їх спільні з Міністерством охорони здоров’я та Радою національної безпеки та оборони зусилля, направлені на поширення належних гігієнічних практик і профілактичних заходів по всій країні.

Інформація оновлюватиметься із розвитком ситуації. Будь ласка, слідкуйте за сторінками МКЧХ у Facebook та Twitter, щоб отримувати оновлення. Щоб дізнатись більш детальну інформацію за регіонами, будь ласка, зателефонуйте на одну з шести гуманітарних гарячих ліній МКЧХ:

  • Для зони Слов’янська 0 800 300 115
  • Для зони Сєвєродонецька 0 800 300 125
  • Для зони Маріуполя 0 800 300 165
  • Для зони Донецька 0 800 300 185
  • Для зони Луганська 0 800 300 195
  • Для Києва 0 800 300 155

Щоб отримати більше інформації, будь ласка, звертайтесь до Олександра Власенка +38 095 262 80 23 чи Санели Байрамбашич +38 095 262 80 49.

 

 

Фото – прес-служби МКЧХ

За джерелом:

http://ua.icrc.org/2020/03/18/icrc-assistance-covid-19_ukr/

 

Переглядів: 386 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 23:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024