Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 24 » 24 березня - День боротьби із туберкульозом
17:24
24 березня - День боротьби із туберкульозом

 

ДЕНЬ  БІЛОЇ  РОМАШКИ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні в Україні, так само як і в світі – День боротьби із туберкульозом.

 

 

 

Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я з 1993 року.  Його символ - біла ромашки.

 

Саме 24 березня 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох повідомив про відкриття збудника туберкульозу, за що й був у 1905 році відзначений Нобелівською премією з фізіології та медицини.

 

 

 

 

 

 

Туберкульоз (або ТБ – скорочення від туберкульозна бактерія) – поширене й іноді смертельне хронічне інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Найчастіше хвороба вражає легені, також може розвиватися патологічний процес в інших органах і тканинах. Лікування туберкульозу складне й вимагає прийому декількох видів антибіотиків протягом тривалого часу.

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, третя частина населення планети інфікована мікобактерією туберкульозу (МБТ). Щорічно на планеті виявляють 8-9 млн осіб, які вперше захворіли на цю підступну хворобу, а кожного дня від неї помирають близько 4,5 тис. людей. Глобальні зусилля з боротьби з туберкульозом врятували приблизно 54 мільйони життів з 2000 року і знизили рівень смертності на 42%.

 

Мета Дня – підвищити рівень обізнаності населення щодо глобальної епідемії туберкульозу та розповісти про способи її профілактики та лікування.

Одночасно із світовим співтовариством, відзначають день боротьби із захворюванням на туберкульоз і в Україні (Указ Президента від 22 березня 2002 року). Хоча за критеріями ВООЗ епідемію цієї хвороби в Україні подолано, наша країна все ж віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз.

 

 

 

 

 

 

Люди в більшості країн світу розуміють, що настав час об'єднати зусилля і разом наполегливо боротися з двома захворюваннями, що передаються повітряно-крапельним шляхом: туберкульозом та COVID-19

Люди з туберкульозом вразливі до COVID-19, тому треба забезпечити безперервний доступ до профілактики, діагностики і лікування туберкульозу.

Сьогодні хочемо подякувати всім співробітникам Червоний Хрест України, які підтримують хворих на туберкульоз - надають їм медикаменти, продуктові набори й увагу, мотивуючи продовжувати лікування. Будьте здорові!

 

Довідково

 

За даними Центру легеневого здоров’я, у Львівській області за минулий рік захворюваність на всі форми туберкульозу разом з рецидивами склала 64,7 на 10 тисяч населення (1621 випадок), в тому числі 351 випадок хіміорезистентного туберкульозу.

За І квартал 2020 року вперше діагностовано 303 нових випадки захворювання, 55 випадків рецидивів та 78 - хіміорезистентного туберкульозу.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2902487-24-berezna-pamatni-dati.html

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/a.538831352820011/2213145878721875/?type=3&theater

 

 

Переглядів: 422 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024