Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 26 » Шахраї взяли на підмогу коронавірус
19:03
Шахраї взяли на підмогу коронавірус

 

ЗЛОЧИННИЙ СВІТ - МОДЕРНІЗУЄТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

Карантин відкрив перед аферистами нові можливості.

  

 

Ми вже розповідали про абсурдність деяких заходів карантину, які діють в тому числі і в м. Мелітополі. Але тепер, у зв'язку зі зміною ситуації в країні, городянам варто не тільки боятися бути зараженими, але ще і обдуреними через коронавирус.

 

Злочинний світ, як і вся країна, пристосовується до умов життя на карантині і використовує його в шахрайських схемах.

 

Мелітополю слід бути обережнішим і менш довірливим, коли йому пропонують будь-яку допомогу. Особливо це стосується людей похилого віку. Випадки з так званим "Коронавірусним волонтерством" вже стали фіксуватися правоохоронними органами.

 

Мета - проникнути в будинок

 

Не варто довіряти незнайомим людям, які представляються волонтерами і пропонують допомогу в доставці продуктів або медикаментів додому. Іноді ці люди говорять, що вони представники якихось благодійних фондів. Бувають випадки, що називають дуже відомі фонди, які викликають у людей довіру. Швидше за все мета цих людей - або заволодіти вашими грошима, або потрапити у ваше житло, і знову-таки заволодіти якимись вашими матеріальними цінностями.

До речі, в квартиру до вас можуть намагатися проникнути під виглядом проведення дезінфекції від коронавіруса. У кращому випадку такими людьми виявляться представники якогось клінінгового сервісу, який вирішив підзаробити на темі епідемії. У гіршому - банальні шахраї, які поросять вийти всіх з житла на час проведення "дезінфекції" і вичистять не квартиру від "коронавіруса", а ті місця, де господарі зберігають цінності.

 

 

 

 

 

 

Начальник Мелітопольського міськздороввідділу Лариса Саприкіна вже попереджала журналістів, що в місті можуть працювати аферисти, які пропонують людям похилого віку пройти перевірки і зробити щеплення від коронавирусу. Такі люди можуть представитися співробітниками медустанов або Червоного Хреста, а насправді є шахраями.

 

Маски і ліки

 

Під оголошеннями в Інтернеті про роздачу медичних масок і тестів часто ховаються представники мережевих компаній, що поширюють БАДи або засоби гігієни. Ні масок, ні тестів у них, звичайно ж, немає, але, зателефонувавши за вказаним в оголошенні номером, ви підхопите людину, яка буде намагатися продати вам товар, який не має відношення жодного  до захисту від вірусу.

 

 

 

 

 

 

Розвелося в Інтернеті і багато аферистів, які пропонують свої "чудодійні" препарати і засоби, які нібито захищають, а іноді і вбивають вірус COVID - 19. Всі вони намагаються продати звичайне плацебо. Офіційних ліків від нього ще не існує.

 

Останнім часом в мережі через дефіцит медичних масок шахраї пропонують закупити їх оптом. Далі просять оплатити частину суми або всю суму вперед. Після цього - ні грошей, ні масок.

 

І знову телефон

 

Ну, і куди вже без старої як світ схеми "Алло! Ваш син потрапив в поліцію! ". Тільки тепер шахраї підлаштувалися під пандемію і дзвонять зі страшилками по типу "Алло! Ваш син (дочка, онук, зять, мати і т.д.) захворів і терміново відправлений на обсервацію! " Далі просять перерахувати гроші на введення "потерпілому зараженому" якоїсь дорогої вакцини і т.д.

 

 

 

 

 

 

Правоохоронцями також зафіксовані випадки дзвінків від уявних співробітників банків з метою нібито перевірити ще раз дані клієнтів і проханням назвати реквізити карт. Дзвонять і нібито з Пенсійного фонду з новиною про те, що пенсійні картки ось-ось заблокують і всі засоби потрібно перевести на іншу карту.

 

Останнім часом з'явилися прохання надати матеріальну допомогу на лікування хворим або хворому коронавірусів. Всі ці прохання потрібно ретельно перевіряти - переконані правоохоронці.

 

Афери в погонах

 

У зв'язку з посиленням законодавства щодо порушення карантинних заходів активізувалися і аферисти в поліцейській формі. Придбати форму поліцейського зовсім не складно, зробити липові документи - теж. Далі ці особистості можуть ходити по магазинах, ринках, торгових точках і "штрафувати" за порушення умов карантину. У деяких з них навіть липові бланки на штраф приготовані.

 

Підприємцям, продавцям і власникам магазинів і торгових точок потрібно знати, що в разі порушення карантинних заходів людина в формі і з документами повинна скласти адмінпротокол. А вже по ньому рішення штрафувати чи ні, виносить суд. Ні в якому разі не можна давати гроші співробітникам правоохоронних органів, якими б штрафами і тюремними термінами вони вас не лякали. Швидше за все перед вами - аферисти.

 

 

 

 

 

 

На жаль, багато хто з нас як і раніше залишається дуже довірливим і потрапляє на гачок шахраям. Якщо все ж це сталося, то не бійтеся і не панікуйте, а зверніться в поліцію з офіційною заявою.

 

Це відноситься не тільки до потерпілих, а й до свідків реалізації шахрайських схем. У заяві слід вказати всю наявну інформацію, кожну дрібну деталь. Ще краще, якщо у вас на руках опиняться дані передбачуваних шахраїв або доведення їхньої вини.

 

Не дайте себе обдурити в такий складний час і зберігайте спокій. Довіряючи незнайомим людям, подумайте про свою безпеку і безпеку ваших близьких.

 

Автор - Олексій Градів

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://news.mspravka.info/moshenniki-vzjali-na-podmogu-koronavirus/

 

 

Переглядів: 316 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024