Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 27 » За ініціативи Мінветеранів, відбулася зустріч його керівництва і дирекції НК ТЧХУ
19:18
За ініціативи Мінветеранів, відбулася зустріч його керівництва і дирекції НК ТЧХУ

ОБ'ЄДНАТИ ЗУСИЛЛЯ – ВЕЛІННЯ ЧАСУ

 

 

 

 

 

Мінветеранів і Товариство Червоного Хреста України об’єднають зусилля

для допомоги під час карантину ветеранам з інвалідністю та тим, хто залишився на самоті.

 

 

26 березня 2020 року, за ініціативи Мінветеранів, відбулася зустріч Міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба з генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілією Білоус.

 

 

 

 

 

 

Під час зустріч було обговорено ряд питань щодо співпраці та прийнято рішення вже зараз мобілізувати зусилля територіальних органів Мінветеранів та з регіональними представництвами Червоного Хреста, для підтримки на період вимушеного карантину ветеранів з інвалідністю, самотніх та родин загиблих.

 

«Перед нами спільна місія – захист і допомога постраждалим внаслідок війни. І в цей непростий час ми маємо об’єднувати зусилля. Міністерство у справах ветеранів – один із наймолодших органів державної виконавчої влади, тому ми готові та зацікавлені у співпраці з організаціями, які мають відповідний досвід і можливість допомогти», - сказав під час зустрічі Сергій Бессараб.

 

 

 

 

 

 

Міністр подякував представникам Червоного Хреста України за ефективну співпрацю з Управлінням цивільно - військового співробітництва ЗСУ впродовж останніх шести років та наголосив на важливості налагодити співпрацю Червоного Хреста з ветеранськими організаціями і започаткувати розвиток спільних ініціатив.

 

 

 

 

 

 

В свою чергу, Генеральний директор Товариства Червоного Хреста в Україні Лілія Білоус відзначила, що для Товариства це - знаково, бути першою неурядовою організацією, з якою міністр одного з наймолодших в Україні міністерств ініціював та провів зустріч.

 

Також обговорили роботу Служби розшуку Червоного Хреста, яка багато років працює з родинами зниклих безвісті, в тому числі зниклих під час війни на Сході.

 

Зокрема, було вирішено створити координаційну групу і запросити до неї усі органи влади і громадські організації, які займають даним питанням.

 

Крім того, під час зустрічі обговорили питання можливості залучення ветеранів АТО/ООС до Загонів швидкого реагування Червоного Хреста, які надають постраждалим першу допомогу та беруть участь у рятувальних роботах.

 

«Ветерани, це - люди, які мають військовий досвід і унікальні навики реагування в ситуаціях, що вимагають швидких дій та прийняття рішень, і сьогодні можуть їх застосувати, допомагаючи мирному населенню України», - зазначив Сергій Бессараб.

 

 

Фото – прес-служб Мінветеранів та НК ТЧХУ

За джерелом:

https://mva.gov.ua/ua/news/minveteraniv-i-tovaristvo-chervonogo-hresta-ukrayini-obyednayut-zusillya-dlya-pidtrimki-v-karantinnij-period-veteraniv-z-invalidnistyu-ta-tih-hto-zalishivsya-nasamoti

 

 

Переглядів: 339 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024