Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 28 » В останню суботу березня проводиться Всесвітня акція «Година Землі»
14:36
В останню суботу березня проводиться Всесвітня акція «Година Землі»

 

ТУРБУЮЧИСЬ ПРО МАЙБУТНЄ ПЛАНЕТИ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні світове співтовариство проводить акцію «Година Землі», яка щороку

в останню суботу березня об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети.

 

 

Суть акції в тому, що о 20:30 за місцевим часом мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.
 

«Година Землі», - одна з кращих екологічних акцій нашого часу. У різних країнах на різних континентах останнім часом почали організовуватися різні природоохоронні та екологічні товариства, організації і структури, проводитися ряд акцій та заходів по залученню уваги широкої громадськості до проблем природи та екології.

 

Так виникла і організація WWF - Всесвітній фонд дикої природи, офіційна назва якої на даний момент World Wide Fund for Nature або «Всесвітній фонд природи».

 

Ця організація спільно з австралійським виданням «The Sydney Morning Herald» наприкінці березня 2007-го року провела цікаву і показову екологічну акцію: близько 2100 фірм і компаній австралійського міста Сідней, а також понад 2,2 млн. його жителів вимкнули освітлення на одну годину .

 

За цей час енергоспоживання міста було скорочено більше ніж на 10%, що в свою чергу сприяло і скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу. За підрахунками фахівців, ефект від акції був такий, що на той час нібито в місті на дорогах на 48 тисяч автомобілів стало менше.

 

Тож цю акцію назвали «Година Землі». Ідея була хороша і прийняла щорічний характер, поширилася і стала популярна в багатьох країнах світу. Час проведення акції погоджено і початок цієї години вибрано на 20 годин 30 хвилин в кожну останню суботу березня. У 2012-му році в цій акції брало участь вже 147 країн і понад 5,4 тис. міст і населених пунктів.

Є і скептики подібних акцій, які стверджують безглуздість скорочення споживання електроенергії всього на одну годину. Мовляв реактори і генератори промислових електростанцій проблематично зупинити за одну годину, а відповідно і скорочення викидів парникових газів від їх роботи досить умовні і не відповідають заявам екологів, як наслідок акція швидше носить символічний характер.

 

Та навіть скептики не заперечують необхідність залучення уваги до екологічних проблем, а це один із самих діяльних способів, до того ж економія дорогої електроенергії, а за час акції кінцевий споживач може заощадити до 0,5 кВт спожитої електрики, благотворно позначиться і на його бюджеті. В умовах економічної кризи це вельми актуально.

 

В 2020 році «Година Землі» припадає на 28 березня. Акція проводиться з 20:30 по 21:30, для кожного регіону за місцевим часом

 

 Вже традиційно ця подія супроводжується виключенням і кількох споруд світового значення, як Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку, Тріумфальної арки у Парижі, Оперного театру у Сіднеї тощо.

 

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії «Година Землі» у 2009 році. І хоч в цьому році акція буде проходити в умовах карантину проти пандемії корона вірусу, але вона нагадує нам, що і в таких умовах ми повинні дбати про майбутнє планети, на якій будуть жити наші нащадки.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2906230-28-berezna-pamatni-dati.html

 

 

Переглядів: 289 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 04:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024