Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 29 » Львівські медики просять допомоги. Добрим словом – також
15:41
Львівські медики просять допомоги. Добрим словом – також

 

ДЕВІЗ  ІНФЕКЦІОНІСТА: «РИЗИКУЮ, АЛЕ РЯТУЮ»!

 

 

 

 

 

 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Ігор Берник, лікар-інфекціоніст,

заступник директора з медичної частини у "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня"

 

 

“Все, що ми робимо останніми тижнями – це підготовка до найскладнішого періоду.  Лікарі, медсестри та молодший персонал зараз під найбільшим ризиком інфікування. Значна частина медичних сестер і санітарок – це переважно жінки 55 і старші. Разом з тим, коли хворіє один працівник – це збільшує навантаження на інших. Кожен з нас розуміє наскільки важливим є захист при наданні допомоги, догляді за хворим з інфекційною хворобою”, – повідомляє Берник.

.

Отже, надійний і постійний захист медпрацівників, які постійно знаходяться в зоні ризику, перебувають на першій лінії, безпосередньо контактують з хворими протягом періоду їх перебування у лікарні, є однією з пріоритетних задач .

 

За його словами, на сьогодні персона лікарні максимально захищений засобами індивідуального захисту, комплектація яких навіть перевищує вимоги наказу МОЗУ та рекомендації ВООЗу. Як буде завтра – залежить від сили розгортання пандемії в нашому регіоні.

 

Однак  негатив і критика, подана за неперевіреною інформацією про невідповідну якість, кількість наявних засобів індивідуального захисту не додає сил в ці нелегкі часи.

 

“А ви знаєте, з якими труднощами  стикаються наші працівники, їхні рідні і родичі за місцем проживання? Від них і від їхніх рідних люди, сусіди, знайомі “шарахаються”, не пускають в магазини, на роботу!  Є люди, які вже звільнились – хто в цей час займе їх місце? Але наразі ми працюємо, тому що розуміємо як ніхто інший, чим ризикують наші люди і наша країна. І ми розраховуємо на подальшу вашу підтримку, розуміння і допомогу. Байдужість вбиває не менше, ніж вірус!”, – пише Берник.

 

На думку Берника, сьогодні головне –  дотримуватись карантинних заходів, більшість країни так роблять і мають позитивний ефект, і в жодному випадку не надіятись, що нас не зачепить.  Дай нам Бог не мати «другої Італії» !

“Нація і країна буде здорова тоді, коли повернеться повага і довіра один до одного, до простого лікаря, вчителя, військового! Давайте одужаємо зараз разом, маємо унікальний шанс це зробити!”, – резюмує медик.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://dilo.net.ua/novyny/pid-najbilshym-ryzykom-infikuvannya-opynylysya-medyky/

 

Переглядів: 302 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024