Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 30 » Дніпропетровська ОО ТЧХУ та партнери - готуються до протидії коронавірусу
09:58
Дніпропетровська ОО ТЧХУ та партнери - готуються до протидії коронавірусу

 

ПІДГОТОВКА  ДО  НОВОЇ  ФАЗИ  ПАНДЕМІЇ

 

 

 

 

 

 

 

На сьогодні на Дніпропетровщині у 8 осіб

виявили зараження коронавірусною інфекцію.

 

 

 

 

 

 

 

 

З самого початку карантину #волонтери Червоного Хреста не стоять осторонь від загальної біди. Кожного дня члени Загону швидкого реагування Дніпропетровської ОО ТЧХУ перебувають на чергуванні в Солонянському районі, де розгорнутий контрольно-перепускний пункт.

 

 

 

 

 

 

Також, до чергування на пунктах в цілодобовому режимі долучаються співробітники поліції, #ДСНС, нацгвардії та медичної служби.

 

Зазначимо, що на виконання рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на території Дніпропетровської області 19-го березня з 18:00 запрацювали контрольно - перепускні пункти на автошляхах.

 

Загалом відкрито 21 пункт, де проводять санітарний контроль і температурний скринінг водіям та пасажирам транспортних засобів. В усіх цих місцях в цілодобовому режимі чергують співробітники поліції, ДСНС, нацгвардії та медичної служби.

 

«Обставини, в яких опинилась Україна та й увесь світ, змінюють наше життя. Ми маємо адаптуватись до нових реалій, жертвувати звичками на якийсь час, пристосовуватись до нових правил поведінки», – зазначає Оксана Велика, командир загону швидкого реагування Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Мета роботи контрольно - перепускних пунктів полягає у зменшенні розповсюдження та інфікування новим коронавірусом COVID-19.

 

Усі контрольно - перепускні пункти обладнані наметами ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, необхідним майном, електрогенераторами, дезінфікуючими засобами, захисними костюмами тощо, для їх безперебійної роботи.

 

Тут лікарі можуть оглянути людей з підозрою на коронавірус до прибуття лікарів швидкої. Також, за потреби, рятувальники будуть проводити санітарну обробку транспортних засобів дезінфікуючими спецзасобами.

 

 

 

 

 

 

Вчора, 29 березня, на території лікувальних закладів у Дніпропетровській області рятувальники встановили намети, в яких планується облаштувати тимчасові пункти прийому та сортування хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію.

 

 

 

 

 

 

Загалом у взаємодії з територіальними органами Національної поліції та представниками закладів охорони здоров’я такі намети встановлені у містах Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське, Синельникове, Нікополь, Новомосковськ, Павлоград та Першотравенськ.

 

 

 

 

 

 

В облаштованих пунктах лікарі зможуть провести первинний огляд людей та прийняти рішення щодо подальшої госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 до спеціалізованих закладів охорони здоров’я.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, передбачено 240 медичних закладів на всій території України для госпіталізації для пацієнтів, стан яких погіршується. Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ.

Зазначається, що пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів.

 

Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

У МОЗ наголосили, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується.

 

 

Фото – ЗШР ДнОО ТЧХУта ГУ ДСНС в Дніпропетровській обл..

За джерелами:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1860693-u-dnipropetrovskiy-oblasti-vstanovili-nameti-dlya-sortuvannya-khvorikh-z-pidozroyu-na-koronavirus

https://www.facebook.com/zagin.dnipro/photos/pcb.3581174538575786/3581174348575805/?type=3&theater

https://redcross.org.ua/2020/03/%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d1%96%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%96-%d0%b7%d1%88%d1%80-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%85%d1%80/

 

 

Переглядів: 366 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024