Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Березень » 31 » Президент МКЧХ Петер Маурер - про вплив коронавірусу на вразливі верстви населення
10:57
Президент МКЧХ Петер Маурер - про вплив коронавірусу на вразливі верстви населення

 

ТРИВОГА ЗА ПІДОПІЧНИХ

 

 

 

 

 

 

 

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер –

про наслідки від коронавірусу для вразливих верств населення

 

Якщо першою жертвою війни стає правда, то другою цілком може бути якісна медична допомога, яка в сучасному світі цінується надзвичайно високо.

 

Сім'ї, котрі втікають від збройного конфлікту або знаходяться зараз на охопленій ним території, знають: медична допомога - рідкісний і цінний привілей для зон військових дій. Там, де, наводячи жах, свистять кулі і рвуться снаряди, діючий медичний заклад виглядає рятівним оазисом. Але з високою часткою ймовірності можна стверджувати, що його співробітники від роботи з пораненими вибилися з сил, а медикаментів і матеріалів не вистачає.

 

Такий дефіцит медичної допомоги робить невідворотним поширення COVID-19 в зонах конфліктів. Це серйозна загроза для життя в тих місцях, де в людей часто бачать безіменних і безликих чужинців. Але моя організація допомагає реальним людям, реальним сім'ям, вона знає цих людей, які в страху чекають безжальної бурі.

 

Мені, як президенту Міжнародного Комітету Червоного Хреста, доводилося бачити вкрай важкі ситуації, в яких опиняються жертви війни. Ми годуємо голодуючих. Ми вислуховуємо тих, хто пережив сексуальне насильство. Ми збираємо разом розлучені родини, ми заліковує потворні рани, залишені війною.

 

Словом, ми бачимо гірші прояви того, що може відбуватися в світі. Тому я хотів би, щоб світові лідери і уряду прислухалися до того, що я скажу: мені страшно.

 

Мені страшно, тому що COVID-19 - серйозне випробування на міцність для високорозвинених систем охорони здоров'я країн світу.

 

Мені страшно, коли я думаю, що COVID-19, поширюючись по світу, дійде до в'язниць з мізерним фінансуванням і захворювання там стане масовим, беручи до уваги і без того поганий стан здоров'я ув'язнених і низький потенціал медичних служб.

 

Мені страшно, коли я думаю, що COVID-19 може прийти в самі перенаселені табори біженців і ненадійні тимчасові притулки, де дотримання дистанції неможливо, а медичні ресурси мізерні.

 

Для дітей, їх батьків та особливо бабусь і дідусів, що там знайшли тимчасовий  притулок, загроза COVID-19 вже дуже скоро стане реальністю, а сподіватися вони можуть тільки на себе. Тому я закликаю держави і гуманітарні організації, такі як моя, зробити все можливе для надання допомоги цим самим уразливим людям.

 

Ця необхідність назрівала вже давно. Сьогодні надання допомоги тим, хто найменше здатний захистити себе від хвороби, є моральним і політичним імперативом, навіть - чи, радше, особливо - під час глобальної кризи в галузі охорони здоров'я, яка має руйнівний соціально-економічний вплив на суспільство. Ми можемо і повинні полегшити страждання тих, хто найменше здатний протистояти цій хворобі.

 

За даними дослідження 2016 року, проведеного корпорацією RAND, Афганістан, Гаїті, Ємен і 22 держави Африки входять в число країн, найбільш вразливих з точки зору поширення інфекційних захворювань.

 

Зараз МКЧХ проводить роботу по масштабній переорієнтації своєї діяльності з надання допомоги, щоб адаптуватися до реалій пандемії. У медичних установах, функціонування яких ми підтримуємо в Сирії, Сомалі та Іраку, ми нарощуємо запаси основних життєво важливих матеріалів, ведемо роботу щодо посилення заходів профілактики і контролю інфекційних захворювань.

 

У місцях тримання під вартою більш ніж 50 країн МКЧХ разом з органами влади здійснює роботу по проведенню більш дієвих медичних обстежень новоприбулих, відвідувачів, охоронців і працівників служб доставки, а також щодо застосування профілактичних заходів до цих осіб.

 

Ми також надаємо підтримку в проведенні дезінфекції і надаємо засоби гігієни. Ми бачили, як подібні заходи запобігли розповсюдженню холери і лихоманки Ебола в таких країнах, як Гвінея, Ліберія і Демократична Республіка Конго. Те ж саме ми повинні зробити і щодо COVID-19.

 

Це критично важливі кроки, які потрібно зробити прямо зараз. Але є ще один критично важливий крок: МКЧХ та інші організації повинні продовжувати роботу, не пов'язану з COVID-19. Наприклад, в лікарні в Південному Судані, якій ми надаємо підтримку, в останні тижні надійшли 145 пацієнтів з вогнепальними пораненнями. Їм теж треба допомогти.

 

Сумна реальність полягає в тому, що для людей, які страждають від конфліктів, COVID-19 може виявитися просто ще однією смертельною загрозою. Генеральний секретар ООН з повною підставою закликав до припинення вогню по всьому світу. Потрібно дати гуманітарним працівникам всі можливості для протидії сьогоднішньої пандемії.

 

Робота за двома напрямками - конфлікти і COVID-19 - пов'язана з набагато більш серйозними труднощами через прийняття життєво необхідних заходів щодо стримування пандемії. Через обмеження на пересування неможливо збирати гуманітарну допомогу, заблоковано в'їзд в країни для наших співробітників, утруднена доставка вантажів.

Ми постараємося подолати ці труднощі, але просимо відповідальних осіб робити виняток для медичних і гуманітарних працівників.

 

Якщо надання допомоги - моральний імператив, то уряду, інші збройні актори в зонах конфліктів повинні забезпечувати збереження необхідних умов для здійснення нейтральної та неупередженої гуманітарної діяльності, а не обтяжувати зайнятих в ній людей інструкціями і обмеженнями. Всі повинні захищати людську гідність, не допускати маргіналізації, виключення із соціуму, стигматизації.

 

Мені страшно через те, що удар, який COVID завдасть по найбільш вразливим людям світу, буде таким жорстоким. Часу залишається мало, але ми повинні працювати спільно, щоб наскільки можливо полегшити ті страждання, які принесе майбутнє.

 

Уряди, воюючі сторони і органи влади, почуйте нас. Віруси не знають кордонів. Якщо заходи допомоги ув'язненим та біженцям виявляться недостатніми, як і ті ресурси, що виділені для цього, наслідки для всього світу можуть стати трагічними.

 

Автор - Петер Маурер, президент МКЧХ

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://news.ru/world/prezident-krasnogo-kresta-o-strahe-pered-koronavirusom/?fbclid=IwAR1S5GZzDzIxAPKkYcKdf-5E_scFgdguOUVoBoZ_uHRV4QhSPN0pzgFzcsM

 

Переглядів: 326 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 01:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024