Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 1 » За традицією, сьогодні, 1 квітня, відзначається День сміху і жартів
11:19
За традицією, сьогодні, 1 квітня, відзначається День сміху і жартів

 

ДЕНЬ ЖАРТІВ І МІСТИФІКАЦІЙ

 

 

 

 

 

 

 

Саме у цей день можна прочитати у ЗМІ повідомлення про те, що на Волині знайшли запаси нафти, більші ніж в Саудівській Аравії, або те, що вченим вдалося схрестити їжака з колючим кротом. Словом, жартівникам сьогодні – роздолля. Тільки вкінці треба не забути вимовити слово «апріль», бо люди можуть насправді повірити у жарт, і тоді лиха не минути.

 

 

Цей день, або як його ще називають, День дурника, відзначають не тільки в багатьох європейських  країнах, але й по всьому світі, зокрема і в США.

 

Відомий він із ХVІІ століття, «батьками-засновниками» вважають англійців.

Триста з лишком років тому, відомий англійський письменник і антиквар Джон Обрі (добрий приятель такого серйозного чоловіка як Томас Гоббс), котрий збирав не тільки старі цінні речі, але й усілякі кумедні історії, чутки, плітки та лондонські анекдоти, вперше згадав про «Свято дурників».

 

Декілька років потому, гурт молодих лондонців квітневого ранку запрошував містян до Тауера – мовляв, там відбувається цікаве й незабутнє видовище – миття левів. Утім, дехто сумнівається в тому, що першими День сміху «винайшли» саме британці й надає пальму першості у цій справі французам.

 

Як би там не було, а в Україні цей веселий День з’явився приблизно з кінця ХVІІІ століття, а остаточно затвердився у столітті ХІХ. Його, як і новорічне свято, «завезли» іноземці. Про те, що День сміху в Україні прижився, можна зрозуміти по тодішній пресі, яка рясніла першоквітневими жартами – здебільшого досить невинними.

 

Традиція розігрувати цього дня рідних, друзів та колег по роботі збереглася й донині. І хоча цього року багатьом не до сміху, варто пам’ятати, що саме сміх є тими універсальними ліками, що допоможуть пережити ці складні часи.

 

Довідково:

 

Цікаву добірку першоквітневих жартів розмістив сьогодні на своїй сторінці 5.ua за посиланням - https://www.5.ua/dyvohliad/feikovi-prezydenty-ta-lypovi-zakonoproiekty-top-naihuchnishykh-rozihrashiv-za-ostanni-312-rokiv-211639.html

 

Фото – Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2908684-1-kvitna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024