Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 4 » У ще одній лікарні на Тернопільщині виявлено спалах коронавірусу серед медиків (ВІДЕО)
20:20
У ще одній лікарні на Тернопільщині виявлено спалах коронавірусу серед медиків (ВІДЕО)

НЕДУГА "ПОЛЮБИЛА"  ЧОМУСЬ УКРАЇНСЬКІ ЛІКАРНІ

 

 

 

 

 

4 підтверджені випадки і 27 контактних медпрацівників

можуть спричинити критичну ситуацію

 

У Тернопільській області за добу зафіксували 19 нових випадків коронавірусу

Тернопільській області в ще одній лікарні в районі масово фіксують коронавірус серед медичного персонау, йдеться в ТСН.19.30.

 

Раніше від коронавірусу злягли медики Монастириського району - їхня кількість уже доходить до чотирьох десятків. А тепер аналогічний сценарій розгортається в Почаєві. Недугу діагностували у чотирьох медсестер. І тепер 27 контактних медиків зачинили на обсервацію.

 

Першими злягли санітарки, зізнаються тамтешні медики, бо геть не мали засобів індивідуального захисту. Іще у березні у них не було навіть масок, розповідає Тетяна Демчук , яка працює в рентгенкабінеті. «Нам видавали перших чотири маски на пів місяця. А потім дали тридцять масок нам на два тижні. Халати одноразові ми купили за свої кошти в аптеці», - розповідає жінка.

 

Із відчаю, медичка вирішила самостійно пошити собі захисний костюм. «З дощовика і тканина з гумою,  я от скомбінувала захист», - розповідає Тетяна.

 

Містяни терміново кинулися складати гроші, щоби закупити для лікарні найнеобхідніше. Бо, як з'ясувалося, саме цей заклад - одна з опорних лікарень для боротьби з коронавірусом під час першої хвилі епідемії.

 

«Ми бачили, що у них немає всіх необхідних речей, вони не можуть нормально виїхати на виклики, бо вони не мають спецзахисту і відповідно з цього почалися збір цей коштів», - каже волонтерка.

 

Ситуація в місті наближається до критичної, обурюється міський голова Почаєва. Лікарня закрита, у ній на обсервації - медики. Якщо завтра виявлятимуть нових хворих, не зрозуміло куди їх розміщувати.

 

А от родичі хворої на коронавірус дитини, від якої начебто інфікувалися медики, не певні, що винне їхнє маля. Запевняють, дитина лише добу була з мамою в почаївській лікарні. Наступного дня її перевели до Тернополя, де діагностували в обох недугу.

 

А от у шести контактних її родичів лабораторні аналізи не підтвердили діагноз коронавірус. Тепер люди гадають, чи не в самій лікарні чи поліклініці дитина підхопила хворобу.

 

«Ми ж всі контактували з дитинкою. У нас не виявлено ні в кого віруса. І просто дивно, як за одну ніч могли всі раптово захворіти лікарі від дитинки», - каже родичка дитини.

 

Інфекційне відділення Почаївської лікарні розраховане лише на сім місць, два з яких уже зайняті хворими медиками. З апаратами штучної вентиляції легень теж кепсько, з двох справний лише один.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://tsn.ua/ukrayina/u-sche-odniy-likarni-ternopilskoyi-oblasti-zafiksovaniy-spalah-koronavirusu-sered-medikiv-1521243.html?utm_source=share&utm_medium=desk&fbclid=IwAR33QmRq0iZiFSMV0FCTWY4nhCSd9GL8YDDpRjadAn71Cm1Z_XcDJJkf2P4

Переглядів: 287 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024