Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 12 » До 75-річчя Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів
21:47
До 75-річчя Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів

 

ВІДЗНАЧЕННЯ  СУМНОГО  ЮВІЛЕЮ У ЛЬВОВІ

 

 

 

 

 

 

Вшанування 75-річниці звільнення в'язнів фашистських концтаборів

в медико - соціальному центрі Львівської ОО ТЧХУ відбулося в онлайн режимі.

 

 

 

 

 

 

 

З часу заснування центру, а було це у 1996 році, завдяки зусиллям Баденського Червоного Хреста та Львівської ОО ТЧХУ, колишні в'язні концентраційних таборів і ГеТТо, а  також сталінських концтаборів, завжди збиралися регулярно, щоб пригадати те, що було понад 75 років тому у гіркій неволі.

 

Всі вони з порозумінням віднеслись до ситуації, яка виникла під час карантину. Пройшов час, багато з них відгоріли, як свічечки і пішли в небуття, залишивши свій заповіт молодому поколінню - ніколи не допустити повторення цих жахів.

 

Ветерани зустрічались в МСЦ зі студентською та шкільною молоддю, ділились спогадами про жахіття концтаборів та фашистських тюрем. Незважаючи на поважний вік на запрошення Німецького Червоного Хреста вони їздили до Німеччини, щоб в школах при зустрічах з школярами розповісти істину про фашистський режим та страхіття знущань над людською гідністю, який був запроваджений в концтаборах.

 

 

 

 

 

 

 

 

До цього часу 95-річний в"язень 5 фашистських концтаборів, в тому числі й Освенціму, п. Онуфрій Дудок завжди готовий поділитися спогадами, бо рахує, що це потрібно знати людям.

 

 

 

 

 

 

 

 

Такого ж гарту і п. Ірина Шуль, котра дожила до 102-річного віку, однак бадьора, життєрадісна і приходить в МСЦ, щоб зустрітися з товаришками концтабірної неволі, поспілкуватись, обговорювати суспільне життя в державі, а при нагоді - зустрітися з делегаціями  з Німеччини, які часто відвідують ЛОО ТЧХУ та висловлює свої мудрі думки, дає цінні поради нашому поколінню і побажання йому миру в Україні та в усьому світі.

 

Працівники МСЦ Червоного Хреста Львівщини на постійному телефонному зв'язку з підопічними, підтримують  їх психологічно.

 

Нині готуємо святкові пасхальні подаруночки,  які волонтери та працівники Червоного Хреста доставлять на наступному тижні до квартир наших підопічних. А після карантину зберемось знову в МСЦ і будемо співати, радіти життю, бо вже засумували наші активісти за спілкуванням.

 

 

 

 

 

 

 

 

Напередодні карантину виготовляли своїми руками красиві свічки для пасхального кошика. Цього мистецтва навчили їх волонтери ПСП – програми Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тепер ветерани матимуть змогу запалити їх на Великдень за столом, щоб при їх світлі помолитись за здоров"я та благополуччя не тільки своїх рідних, а всього людства, що підійшло до небезпечної грані в історичному поступі.

 

 

Фото - автора

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 344 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024