Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 17 » Червоний Хрест та CIMIC об’єднали зусилля у протидії COVID-19 (ВІДЕО)
20:14
Червоний Хрест та CIMIC об’єднали зусилля у протидії COVID-19 (ВІДЕО)

 

ВІЙСЬКОВІ  ТА  ТЧХУ – У БОРОТЬБІ З КОРОНАВІРУСОМ

 

 

 

 

 

 

Товариство Червоного Хреста та Управління цивільно-військового співробітництва об’єднали зусилля, щоб допомагати населенню України під час пандемії COVID-19. Створено об’єднаний оперативний штаб, який працює вже другий тиждень

 

 

 

За спільної ініціативи Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України і Товариства Червоного Хреста України було  прийнято рішення об’єднати зусилля у протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, викликаною коронавірусом SARS CoV-2.

 

 

 

 

 

 

Враховуючи досвід країн-партнерів НАТО щодо залучення збройних сил до посилення заходів державних органів влади, а також в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Генеральним штабом Збройних Сил України та Товариством Червоного Хреста України був створений Об’єднаний оперативний штаб з надання допомоги державним органам влади, місцевому самоврядуванню, Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, цивільному населенню та координування міжнародної гуманітарної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Варто зауважити, що новостворений об’єднаний оперативний штаб працює вже два тижні в цілодобовому режимі на базі Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

В межах своїх повноважень об’єднаний оперативний штаб організовує та узагальнює інформацію щодо розповсюдження, можливих наслідків та тенденції перебігу епідемії в Україні, координує надання гуманітарної допомоги медичним закладам, у тому числі Збройних Сил України та цивільному населенню, а також пропонує заходи для запобігання локалізації джерел епідемії.

 

 

 

 

 

 

Волонтери Червоного Хреста та військові з числа структурних підрозділів цивільно-військового співробітництва працюють в інформаційному call-центрі, де збирають інформацію про основні потреби цивільного населення. До діяльності Об’єднаного оперативного штабу залучений і Військовий інститут імені Тараса Шевченка. З метою набуття практичних навичок з організації цивільно-військової взаємодії курсанти також заступають на чергування.

 

 

 

 

 

 

«Здебільшого запити надходять від найуразливіших на сьогодні верств населення, які не можуть самостійно вийти за продуктами, медикаментами та предметами першої потреби, або ж від тих, хто потребує невідкладного лікування. Особлива увага приділяється областям, де відбуваються бойові дії. На днях запланована передача чергової партії антисептичних засобів для військових, що виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил», – зазначає начальник відділу цивільно-військової взаємодії Управління ЦВС ГШ ЗСУ полковник В’ячеслав Попов.

 

Довідково:

 

Звернутись до інформаційного центру Об’єднаного

оперативного штабу ви можете за тел.: 0 800 332 656.

 

Фото –www.cimic.com.ua

За джерелом:

https://cimic.com.ua/4people/2020/04/15/19217?fbclid=IwAR0Du_g0zbigezgn-NZSKLA67pi2s86waDUu8ziV02VhivKl3I8BE3dT_5A

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024