Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 22 » Європейський тиждень імунізації відзначається 21-26 квітня
13:09
Європейський тиждень імунізації відзначається 21-26 квітня

 

КОЛЕКТИВНИЙ  ІМУНІТЕТ – НАША  МЕТА

 

 

 

 

 

 

Цей тиждень призначається для сприяння імунізації, яка є життєво

 необхідною для профілактики захворювань та захисту життя громадян.

 

 

 

Захід покликаний привернути увагу громадськості до імунізації, як одного з головних засобів, що дозволяють уберегти людство від інфекційних захворювань.

 

Тиждень імунізації підкреслює важливість глобальних заходів імунізації, які мають вирішальне значення для запобігання пандеміям та забезпечать кращий імунітет людям, незалежно від того, де вони живуть.

 

Щеплення - це єдиний надійний захист від небезпечних хвороб: туберкульозу, гепатиту, поліомієліту, кору, краснухи, паротиту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції.

 

В Україні є достатньо вакцин проти всіх 10 захворювань за Календарем щеплень, а колективного імунітету (коли вакциновані 95-97% населення) - немає проти жодного.

 

За останні роки були сформовані хибні думки, різні міркування щодо вакцинації, але вони розбиваються об стіну епідемій різних хвороб. 

 

Лише спільними зусиллями громадськості, медиків та представників влади, які визнають цю проблему, зможемо досягти змін на краще. 

 

У сьогоднішньому глобалізованому і взаємозалежному світі всі не щеплені діти мають ризик зараження вакцино-керованими інфекціями. Ми закликаємо всіх батьків та медичних працівників об’єднати зусилля з усунення прогалин в імунітеті. Адже імунізація є однією з найбільш успішних і рентабельних інвестицій в охорону здоров’я з метою забезпечення благополуччя майбутніх поколінь.

 

Всі діти повинні мати справедливий шанс на здорове майбутнє – вони мають бути захищені за допомогою вакцин. Особи, що були не повністю вакциновані в дитинстві, залишаються вразливими до захворювання на все життя. 

Під час пандемії COVID-19 слід підтримувати імунізацію для запобігання поширенню вакцино контрольованих захворювань.

 

Якщо ви пропустили вакцинацію через пандемію COVID-19, зверніться до свого лікаря, щоб зрозуміти, коли і як отримати будь-які пропущені дози вакцини.

 

Пам'ятайте, про важливість імунізації, навіть під час пандемії COVID-19, аби час витрачений на боротьбу з іншими хворобами не був марним.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=51051

 

Переглядів: 340 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024