Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 24 » 20 країн Європи вже минули пік коронавірусу — ЗМІ
17:05
20 країн Європи вже минули пік коронавірусу — ЗМІ

КОРОНАВІРУС  ЗДАЄ  ПОЗИЦІЇ

 

 

 

 

 

 

Фахівці зазначають, що передчасне зняття карантину може стати основою для нового спалаху.

 

 

У 20 країнах Європейського Союзу пік першої хвилі нового коронавірусу вже минув, що можна пояснити зменшенням кількості нових випадків інфікування.

 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на дані Європейський центр з контролю і профілактики захворювань.

 

"Схоже, що в 20 країнах Євросоюзу перша хвиля передачі пройшла свій пік зі зменшенням числа нових зареєстрованих випадків", - йдеться в заяві агентства.

 

Відомо, що мінімізації поширення інфекції слугували насамперед такі карантинні заходи як закриття навчальних закладів та скасування масових зібрань. Як наслідок, з 8 квітня рівень захворюваності в ЄС і Великобританії в цілому знизився на 18%.

 

У Європейському центрі застерігають, що передчасне скасування обмежувальних заходів в інших країнах, особливо за умови відсутності належного моніторингу за перебігом хвороби, може стати причиною нового спалаху.

 

Нагадаємо, Європарламент проголосував за пакет заходів підтримки і відновлення економіки Євросоюзу після кризи COVID-19, включаючи випуск облігацій, гарантованих бюджетом ЄС.

Члени Європарламенту виступають за створення постійно діючої Європейської системи перестрахування безробіття та формування Фонду "коронавирусной" солідарності ЄС на суму не менше € 50 млрд. Кошти фонду будуть використані для підтримки охорони здоров'я під час нинішньої кризи і подальших інвестицій в галузь.

 

Виносячи уроки з кризи COVID-19, європарламентарі пропонують наділити інститути ЄС повноваженнями для дій при виникненні транскордонних загроз для здоров'я, збільшити в ЄС виробництво ліків, медичних матеріалів і устаткування.

 

Нагадаємо, очікується, що нинішня криза в чотири рази перевищить рекорд 2008 року. У другому кварталі обсяг ВВП розвинених країн може скоротитися на 35% в порівнянні з першими трьома місяцями поточного року через поширення коронавірусу.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://uazmi.org/news/post/hsZs0GVB3OLIi7OM7M1QOm

 

 

Переглядів: 286 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024