Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 25 » Пандемія загострила гуманітарну ситуацію на Сході України, - МКЧХ
12:28
Пандемія загострила гуманітарну ситуацію на Сході України, - МКЧХ

 

АКЦІЯ «ВІД ДВЕРЕЙ ДО ДВЕРЕЙ»

 

 

 

 

 

 

 

Пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію в районах на сході України, що постраждали від конфлікту, зазначає голова Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Флоранс Жиллєтт.

 

 

"Звісно, пандемія COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію в районах, постраждалих від конфлікту, оскільки створила додаткові труднощі для людей, які там проживають. Перевезення між містами і селищами або селами на Донбасі майже повністю припинені, як і перетин лінії зіткнення. Багато людей похилого віку тимчасово залишаються без допомоги своїх близьких, які живуть з іншого боку лінії зіткнення", - сказала Жиллєтт, передає Інтерфакс-Україна.

 

Вона зазначила, що від загострення конфлікту, яке збіглося у часі з пандемією, страждає електро-, газо- та водопостачання населених пунктів. Від початку року щонайменше 20 цивільних осіб були поранені або загинули з обох боків лінії зіткнення, що більше ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом протягом кількох років.

 

"Значна частина населення, яка там (на Донбасі - ІФ) залишилася, складається з людей похилого віку і пенсіонерів. Вони мають впоратися з ізоляцією і тягарем бойових дій, що впливають на їхню життєдіяльність. Тому їхні потреби в матеріальній допомозі, доступі до основних послуг і захисту дуже високі. Сюди входять і потреби в психологічній підтримці", - додала голова місії МКЧХ в Україні.

 

За словами Жиллєтт, нині триває доставка вантажу, нещодавно переданого МКЧХ Україні. "Гуманітарна допомога, яку було доставлено літаком, не сильно відрізняється від тієї, яку МКЧХ привозить в Україну з початку конфлікту, просто до неї додано деякі товари, необхідні для запобігання та лікування COVID-19", - розповіла вона.

 

Крім того, голова місії додала, що в сучасних умовах МКЧХ в Україні адаптував способи поширення допомоги, обмеживши кількість людей, що беруть у ній участь, і дотримуючись правил фізичного дистанціювання та посилених правил гігієни відповідно до рекомендацій ВООЗ. За словами Жиллєтт, для конкретних груп населення, що наражаються на більшу небезпеку, було організовано розподіл допомоги "від дверей до дверей", без фізичного контакту.

 

 

Фото: ua.icrc.org

За джерелом:

https://day.kyiv.ua/uk/news/240420-pandemiya-zagostryla-gumanitarnu-sytuaciyu-na-shodi-ukrayiny-mkchh

 

Переглядів: 433 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024