Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Квітень » 30 » "Стан медичної галузі в регіонах": брифінг заступниці міністра МОЗ України Ірини Микичак (ВІДЕО)
19:52
"Стан медичної галузі в регіонах": брифінг заступниці міністра МОЗ України Ірини Микичак (ВІДЕО)

 

ЗАРУБІЖНИЙ  ДОСВІД – НАДІЙНА  ПІДМОГА

 

 

 

 

 

 

В ході брифінгу, який відбувся сьогодні, 30 квітня, Ірина Микичак повідомила,

що МОЗ запустило онлайн - платформу з інформацією про лікування COVID – 19.

 

 

В Україні запрацювала онлайн-платформа з інформацією про застосування ліків при COVID-19 . Створений Державним експертним центром (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров’я ресурс призначений інформувати громадян і лікарів щодо препаратів, які використовуються під час лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час брифінгу. 

 

«Немає специфічної терапії, яка впливає на вірус, але є низька препаратів, які ми включили в протокол за рекомендацією офіційних інституцій США, Канади, ЄС, Японії, Австралії. І на цій платформі ви зможете отримати інформацію про дію ліків. Нагадую, що призначення медпрепаратів є виключно компетенцією лікаря», — зазначила Ірина Микичак.

 

Заступниця Міністра також повідомила, що експерти МОЗ та українські лікарі постійно обмінюються досвідом з іноземними колегами щодо заходів у боротьбі з COVID-19.

 

«Постійно проводимо телемости з закордонними колегами — до прикладу, з китайськими лікарями,  з українськими лікарями, які повернулися з Італії. Вчора провели телеміст з колегами з США. Найближчий такий захід заплановано з колегами з Польщі», — зазначила Ірина Микичак.

 

 

 

 

 

 

Міністерство охорони здоров’я вирішило проблему нестачі коштів на другий і третій роки навчання в інтернатурі. Про це на брифінгу повідомила заступниця Міністра Ірина Микичак. Нагадаємо, що другим етапом медичної реформи у програмі медичних гарантій не було передбачено фінансування на зарплати лікарів-інтернів. 

 

«Зараз ми повертаємо кошти на навчання інтернів другого і третього року, які в процесі змін в бюджетному законодавстві, були переведені в стабілізаційний фонд. Тобто жодних проблем із закінченням інтернатури не буде. Найближчим часом заклади охорони здоров’я і освіти отримають порядок проходження інтернатури», — повідомила Ірина Микичак. 
 

Заступниця Міністра також зазначила, що найближчим часом законодавчо буде врегульовано й питання доступу науково-педагогічних працівників до діяльності на клінічних базах медуніверстетів. Ця проблема також виникла в рамках реалізації другого етапу реформування.
 

«Наразі МОЗ проводить роботу щодо забезпечення належної професійної підготовки медичних кадрів. На жаль, після старту другого етапу медреформи виникла проблема — поділ роботи у взаємодії клінічних баз з вузами фактично було втрачено. Сьогодні серйозним конфліктом є те, що деякі комунальні некомерційні підприємства змушені позбавляти можливості науково-медичних працівників здійснювати лікувальну роботу і експертну діяльність. МОЗ розпочало консультації з цього приводу, створило робочу групу і незабаром ми вийдемо на законодавче розв'язання цієї проблеми», — повідомила Ірина Микичак.

 

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/9383.html

https://www.youtube.com/watch?v=zSD56klOgSE&feature=youtu.be

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024