Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 9 » Робота Служби розшуку ТЧХУ: «Тепер я знаю, де знайшов спочинок мій батько»
21:52
Робота Служби розшуку ТЧХУ: «Тепер я знаю, де знайшов спочинок мій батько»

 

ПОЛЕГШИТИ СТРАЖДАННЯ  НАЩАДКІВ ПОЛЕГЛИХ

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на карантин, Служба розшуку ТЧХУ продовжує свою нелегку роботу.

 

8 та 9 травня – Дні пам’яті та примирення, 8 травня – Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Так склалося, що вже 75 років ці дві дати пересічні і, кожен, хто присвятив своє життя Червоному Хресту – служінню людям, полегшенню їх страждань – в ці дні як ніхто інший розуміє прагнення тих дітей, хто шукає місце поховання батьків, загиблих у війні; тих матерів, для яких їх діти лишаються живими попри страшні слова «зник безвісти»… Ми разом з усім українським народом схиляємо наші голови в пам’ять про полеглих та зниклих безвісти під час Другої світової війни.

 

Ледь не кожна українська родина зазнала втрат у найстрашнішій війні в історії людства. Завдання Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України – допомогти у встановленні долі зниклих безвісти, у пошуку та увічненні пам’яті полеглих воїнів, попри роки та відстані. Навіть сьогодні ми отримуємо листи зі словами : «Добрий день! Допоможіть мені знайти дідуся, який зник у далекому 1941. Можливо, у нього є сім’я…»

 

Багато років Колодєєва Анастасія Парамонівна жила з надією знайти місце поховання свого батька Олейнікова Парамона Івановича, військовослужбовця, який загинув під час Другої Світової війни. Сьогодні – завдяки співпраці Українського та Польського Червоного Хреста, напередодні Дня пам’яті та примирення, вона отримала від Червоного Хреста у Харкові звістку про місце поховання її батька.

 

«Тепер я знаю, де знайшов спокій мій батько. Після закінчення карантину поїду поклонитися його могилі і повезу горстку рідної землі. Ви навіть представити собі не можете, як це важливо для мене, адже не хлібом єдиним живе людина», – подякувала 82-річна харківчанка співробітнику Служби розшуку Червоного Хреста у Харкові.

 

В умовах карантину співробітники та волонтери Червоного Хреста надають гуманітарну допомогу самотнім літнім людям. Тож і Анастасія Парамонівна отримала продуктовий набір й зворушливо подякувала за увагу та турботу.

 

Із листа до Служби розшуку: «Ви повернули мені віру, що є люди, котрі не стають осторонь чужої біди. Доземний уклін Вам і нехай Бог береже Вас!»

 

Автор - Служба розшуку ТЧХУ

 

Фото – автора

За джерелом:

https://redcross.org.ua/rfl/

 

Переглядів: 311 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 16:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024