Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 10 » День матері: вітання українсців світу мамам полонених і зниклих безвісти (Відео)
16:24
День матері: вітання українсців світу мамам полонених і зниклих безвісти (Відео)

 

ПІДТРИМКА У ГОРІ І БЕЗНАДІЇ

 

 

 

 

 

 

 

День матері – свято, яке щорічно, починаючи з 2000 року, відзначається в Україні

у другу неділю травня. Цього року це 10 число. Слова підтримки матерям у горі – з діаспори.

 

Українські активісти з діаспори та України, а також колишні політв’язні та матері полонених, екс-полонених і зниклих безвісті до Дня матері підготували вітання мамам полонених і зниклих безвісти.

 

Про це Укрінформу розповіла організатор акції, латвійська активістка Тетяна Лазда.

 

"До мене звернулась Алла Макух, мама екс-полоненого, голова ГО "Берегиня" (Всеукраїнський рух матерів та родичів учасників АТО), запропонувала до Дня матері підтримати матерів полонених і зниклих безвісти листівками. Наші українці з Латвії, США, Португалії, Австралії, Німеччини, Ірландії, Туреччини, Італії підтримали і почали писати. В списку Алли було більше 50 адрес", - розказує Лазда.

 

 

 

 

За її словами, "написання листівок плавно перейшло у відео для всіх мам політв’язнів і полонених". Акцію підтримали українці всесвітньої мережі "Об’єднані прапором", Всесвітнього руху патріотів України, "Стратегии 18" (громадські активісти Петербургу, які щомісяця виходять у центр міста з одиночними пікетами) та активісти в Україні.

В акції були задіяні віршів різних авторів. Діаспоряни та їх друзі (Олексій Кодьман, боєць-розвідник, який два роки провів у полоні, екс-політв’язні Микола Карпюк з сином Тарасом, Олександр Кольченко, Едем Бекіров, Євген Панов і його мама) читали вірші Віктора Геращенка та Івана Гнатюка, присвячені матерям.

 

Українські волонтери та родичі заручників Тетяна Грубенюк, Світлана Німець, Вікторія Шинкаренко, Ірина Довгань, Віра Котелянець, Людмила Шумкова і Олена Сугак читали вірші львівської поетки Лідії Яр.  

 

"А мати волонтера Бориса Місюренка, зниклого у 2014 році, Лідія Місюренко з Полтави та мама мама Сашка Макуха, звільненого з полону у 2016 році, Алла Макух з Дніпра прочитали вірші, які написала сама Алла, чекаючи сина", - пояснила латвійська активістка.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/3021990-den-materi-vitanna-ukrainciv-svitu-mamam-polonenih-i-zniklih-bezvisti.html

 

 

Переглядів: 310 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024