Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 11 » МКЧХ про загрозливу ситуацію в Африці, яка незабаром зіткнеться з пандемією коронавірусу
19:55
МКЧХ про загрозливу ситуацію в Африці, яка незабаром зіткнеться з пандемією коронавірусу

 

БІГТИ, ЩОБ ЗУПИНИТИСЯ

 

 

 

 

 

 

Коронавірус - невидима загроза в місцях, де йде збройний конфлікт. Наприклад, в Африці.

Патрік Юсеф, новий директор Регіонального управління МКЧХ з оперативної діяльності

в Африці, пояснює, що означає тут боротьба з пандемією.

 

 

До цих пір Африка була континентом, найменш порушених пандемією. Але якщо заходи щодо стримування коронавірусу не будуть прийняті негайно, це буде мати руйнівні наслідки для населення і систем охорони здоров'я. Чому? Тому що для Африки лихо цим не обмежується. Адже в багатьох країнах регіону не припиняються бойові дії.

 

Зараз ми спостерігаємо поширення пандемії в Буркіна-Фасо. Ми боїмося, що вона піде на північ, в такі міста, як Джібуті. За останні кілька місяців населення Джібуті подвоїлася - люди втікають туди від бойових дій. Чистої води і мила тут дуже мало, а соціальне дистанціювання зараз зовсім неможливе.

 

Системи охорони здоров'я по всій Африці тріснуть під вантажем пандемії. Наприклад, на півночі Малі 93% медичних установ зруйновані. Решта, мало того, що фінансуються недостатньо, так ще й борються з малярією і кором. Їм і так доводиться все робити нашвидкоруч, тобто «бігом-бігом», щоб за всяку ціну зупинити поширення цих хвороб. Як же ж вони будуть тестувати і лікувати людей з COVID-19?

 

 

 

 

 

Photo: ICRC, Abed Zagout, 2020

 

 

У країнах, що розвиваються, сім'я зазвичай витрачає більше половини доходу на прожиток. Коли епідемія вражає тих, хто вже і так бореться за отримання їжі, ситуація стає ще гіршою. Навіть люди, які не перехворіють, постраждають від наслідків епідемії - від інфляції і проблем з імпортом.

 

Та це не єдина проблема.

 

Ми вживаємо заходів, щоб захистити здоров'я наших команд і дозволити їм продовжувати важливу роботу. Адже вірус не щадить нікого.

 

Умови, в яких ми працюємо, і так непередбачувані, але обмеження на поїздки ставлять під загрозу нашу здатність відправляти співробітників і гуманітарну допомогу туди, де вони необхідні.

 

COVID-19 торкнеться всіх наших програми. Але наші команди поспішають пристосуватися до нової ситуації. Ми будемо продовжувати передавати послання Червоного Хреста, захищати медичний персонал, надавати підтримку медичним установам навіть в найвіддаленіших регіонах, роздавати продукти харчування і предмети першої необхідності тим, хто їх найбільше потребує, вживати заходів боротьби з інфекцією в центрах утримання під вартою і таборах для переміщених осіб.

 

 

 

 

 

Photo: ICRC, Knowles-Coursin, Mackenzie 2017

 

 

На жаль, ми, червонохрестівці, не можемо бути всюди, тому хочемо створити платформу для обміну інформацією з урядами, організаціями та дослідницькими інститутами в Африці. Ми розробимо «глобальний» підхід і постараємося адаптувати глобальну стратегію до місцевих умов.

 

Щоб ми могли протистояти кризі в зонах збройних конфліктів, нам зараз, як ніколи, потрібен простір для роботи, тоді ми зможемо приймати превентивні заходи, щоб пандемія не прийшла в ті місця, де люди просто не зможуть впоратися з цим завданням.

 

 

Фото – прес-служби МКЧХ

За джерелом:

https://www.facebook.com/notes/международный-комитет-красного-креста/бежать-чтобы-остановиться/2549021958760236/?__tn__=HH-R

 

 

Переглядів: 282 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024