Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 12 » Лондонський Музей Флоренс Найтінгейл – просить про допомогу
21:55
Лондонський Музей Флоренс Найтінгейл – просить про допомогу

 

ЮВІЛЕЙ – В ОНЛАЙН РЕЖИМІ

 

 

 

 

 

 

Музей Флоренс Найтінгейл (англ. The Florence Nightingale Museum) просить

про допомогу, так як його закрили на карантин, а підтримки від держави немає.

 

 

 

 

 

 

 

 

Це прохання опубліковане 1 травня на сторінці Музею у соцмережі Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

У повідомленні, зокрема, йдеться: «У звичайних обставинах 98% доходів ми отримуємо від екскурсій, роздрібної торгівлі та програми шкіл. Зараз зробити це в умовах закриття на карантин просто неможливо. А так як не отримуємо державного фінансування, тому і не маємо істотного потоку доходів. Виходячи з ситуації, зробили численні стратегічні і практичні кроки для того, щоб забезпечити економію, але, незважаючи на це, як і раніше стикаємося з високими експлуатаційними та іншими витратами. Без ясності, коли дозволять знову відкрити Музей, і яким буде «ландшафт» для нашого сектора діяльності, нам загрожує закриття на постійно, тому і вирішили просити про допомогу та на три місяці підняти вартість екскурсій й інших послуг».

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що експонати Музею переконливо розповідають про життя і діяльності відомої жінки, яка внесла величезний внесок у реформування армійської медичної служби, зокрема, істотно поліпшила стандарти санітарії та рівень догляду за пораненими.

 

 

 

 

 

 

Історія Флоренс Найтінгейл - це ілюстрація подвигу духу благородної леді, приклад самовідданої праці і наполегливості, привнесених на вівтар суспільного блага.

 

Про цю жінку знають у всьому світі. Вона популярна не тільки в Англії, але і в інших країнах. Саме леді Найтінгейл стала першою сестрою милосердя в тому значенні, яке надається цій професії зараз. У 1860 році вона створила першу школу для медсестер.

 

Народившись у Флоренції, Флоренс Найтінгейл провела дитинство і юність в комфортних умовах, достатку і розкоші, отримала чудову освіту, вивчала іноземні мови, математику, філософію.

 

Що ж спонукало її через деякий час відправитися в брудні бараки, щоб доглядати за хворими?

 

 

 

 

 

 

Деякі біографи відзначають, що вона була дуже побожною леді і чула «Божий голос», який сповістив їй, що вона повинна зробити велику справу. Відвідавши лондонський притулок для хворих бідняків, Флоренс остаточно утвердилася в думці, що її місія - допомагати цим нещасним.

 

Відмовившись від заміжжя, Флоренс в 1854 році відправилася на Кримську війну, в британські госпіталі в Скутарі (Туреччина). До того моменту вона вже керувала невеликою приватною лікарнею в Лондоні і мала необхідний досвід.

 

 

 

 

 

Побачивши, в якому стані знаходяться хворі, зрозумівши, що від інфекцій помирає більше поранених солдатів, ніж від ран, Флоренс домоглася того, щоб зробити польові госпіталі чистішими, налагодити гігієну і санітарію, поліпшити харчування. Смертність скоротилася в рази, і в Англію вона повернулася знаменитою на увесь світ.

 

У день народження Флоренс, 12 травня, в світі відзначають Міжнародний день медичної сестри. Її подвиг полягає перш за все в тому, що вона послідовно втілювала в життя свої принципи - створення комфортних умов для одужання.

 

 

 

 

 

 

Музей розташований в госпіталі святого Фоми і включає три павільйони, які ілюструють дитинство і юність медсестри, події Кримської війни, і звичайно ж, докладно розповідають про ті реформи, які провела Флоренс Найтінгейл.

 

 

 

 

 

 

На вході відвідувачі отримують стетоскоп, який можна прикласти до спеціальної позначки в стіні і почути аудіопоясненія. Відвідувачів тут не дуже багато, але експозиція досить цікава. У музеї безліч пізнавальних матеріалів, в тому числі фото, відео, аудіо, які розповідають про побут того часу, про рівень медицини.

 

 

 

 

 

 

Документи і експонати тієї епохи підводять нас до простого висновку - Флоренс Найтінгейл була не просто реформатором в цій області, але фактично врятувала тисячі людей від загибелі, тільки забезпечивши їм чистоту і комфорт.

 

Стенд про Кримську війну включає також інформацію про противника Британії і коаліції в тій війні, про Росію: смертність серед солдатів була нижчою, бо оперував їх хірург Пирогов, а медсестри, в тому числі героїня тієї війни, Даша Севастопольська, також здійснювали подвиги.

 

 

 

 

У числі експонатів можна побачити опудало сови Афіни, яка була вихованицею Флоренс, уніформу медсестри, безліч її портретів і листів, і той самий турецький ліхтар, який послужив причиною прізвиська «леді ​​з лампою».

 

Фото – з відкритих джерел і Музею Ф. Найтінгейл/ Facebook.

За джерелами:

https://www.facebook.com/florencenightingalemuseum/

https://tisamsebegid.ru/london/muzey-florens-naytingel

 

 

Переглядів: 378 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 20:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024