Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 14 » Епідемія коронавірусу загрожує психічному здоров'ю людства
19:03
Епідемія коронавірусу загрожує психічному здоров'ю людства

КАРАНТИН – НЕ ДОДАЄ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

Самоізоляція, обсервація, соціальна дистанція в громадських місцях, - все це нові терміни, які приніс із собою коронавірус. Крім того, він замахнувся на психічне здоров'я людства. Британська газета  The Guardian опублікувала на своїх шпальтах з цього приводу статтю, переклад якої подаємо нижче.

 

 

Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що коронавірус "може ніколи не піти", а її експерти спрогнозували прийдешню світову кризу психічного здоров'я, причиною якої стане пандемія.

 

У середу ВООЗ порадила утриматися від прогнозів про тривалість коронавірусної епідемії і закликала докласти "масовані зусилля" для її подолання.

 

"Важливо ясно сказати: цей вірус може стати черговим ендемічним вірусом у нашому суспільстві. Він може ніколи не піти", - заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян.

 

"Я думаю, тут не можна давати обіцянки і встановлювати дати. Ця хвороба може перетворитися в довготривалу проблему, а може і не перетворитися",   зазначив він.

 

Департамент психічного здоров'я ВООЗ направив доповідь до Організації Об'єднаних Націй, в якій попередив про іншу кризу, що насувається. "Ізоляція, страх, невизначеність, економічні негаразди — все це може викликати психологічний стрес",   заявила директорка департаменту Девора Кестел. За її словами, у світі можливе зростання важких психічних розладів, зокрема серед дітей, молоді та працівників охорони здоров'я.

 

"Криза згубно вплинула на психічне здоров'я та благополуччя цілих суспільств, і цю проблему треба терміново вирішувати",   підкреслила Кестел.

Наразі Росія вийшла на друге місце у світі за кількістю інфікованих коронавірусом, яких у цій країні налічується 242 271 людина. Вона відстає тільки від США, де заражених близько 1,4 млн.

 

Офіційний показник смертності від Covid-19 у Росії становить 2212 осіб, хоча у квітні влада пояснювала смерть 60% тих, хто  заразився коронавірусом, зовсім іншими причинами. Міністр охорони здоров'я Росії Тетяна Голікова заперечує, що дані статистики було сфальсифіковано.

 

Президент США Дональд Трамп сказав, що попередження його головного експерта з інфекційних хвороб про ризики передчасного скасування обмежень є "неприйнятними".

 

Трамп заявив, що його "здивували" застереження Ентоні Фаучі про те, що не слід занадто рано відкривати школи і відновлювати економічну діяльність.

"Для мене це неприйнятна відповідь, особливо що стосується шкіл, — сказав Трамп.  Наша країна має повернутися до нормального життя, і повернутися можна швидше. Але я не вважаю, що це нормально, коли школи закриті". Далі він зазначив, що єдиний прийнятний виняток — це якщо вчителі та викладачі "певного віку" не будуть проводити заняття.

 

Розбіжності між Трампом і Фаучі посилилися на тлі протверезних попереджень щодо економіки. Глава Федерального резерву Джером Пауелл попередив про можливе настання "значно  серйознішої рецесії" в США, ніж всі ті спади, що відбувалися в країні з часів Другої світової війни. Він передрік рекордне безробіття і погіршення ситуації в перспективі.

 

"Попереду нас чекає величезна невизначеність і значні ризики зниження темпів зростання", — сказав Пауелл, виступаючи в режимі інтернет-трансляції. Він відкинув пропозицію Трампа про запровадження негативних облікових ставок з метою сприяння відновленню.

 

Тим часом міністр фінансів США Стівен Мнучін застеріг, що занадто тривале вичікування і відмова відновлювати роботу економіки створюють небезпеку серйозних економічних збитків і можуть "негативно вплинути на здоров'я людей".

 

Кількість заражених коронавірусом у світі досягла майже 4,36 млн осіб, а кількість померлих наближається до 300 тис.

 

У Південній Кореї на вірус перевірили 24 тис. осіб через скупчення людей у нічних клубах Сеула. За словами мера, в столиці було закрито бари й розважальні заклади. Кількість хворих через скупчення людей збільшилася до 120.

 

Японія в четвер повинна була скасувати надзвичайний стан у 39 з 47 префектур, як повідомили місцеві ЗМІ. Але в столиці країни Токіо обмеження буде збережено доти, доки не з'являться переконливі докази того, що вірус вдалося стримати.

 

Ця країна уникла вибухового зростання захворюваності, який стався в інших місцях, але кількість проведених в Японії тестів одна з найнижчих у світі, становить 188 тестів на 100 тис. осіб. В Італії цей показник дорівнює 3159, а у Німеччині - 3044.

 

У постраждалому дужче за всіх Токіо на сьогодні зроблено 50 тис. тестів, і 5 тис. з них дали позитивний результат. Лікарні, як і раніше, переповнені, і тому в Токіо і його навколишніх префектурах надзвичайний стан збережеться.

 

У Бразилії в середу зафіксовано рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом. За цим показником вона випередила Францію та вийшла на шосте місце у світі. Через хворобу бразильська економіка зіткнулася з найгіршою ситуацією як мінімум з 1900 року.

 

За останню добу влада підтвердила 11 385 нових випадків захворювання. Тож загальна кількість хворих на Covid-19 з початку епідемії досягла 188 974. Вранці в середу Франція переглянула свої цифри щодо підтверджених і підозрюваних випадків зараження, знизивши їх на 0,3% до 177 700.

 

Інші події, пов'язані з пандемією:


— Китай повідомив про трьох нових хворих на Covid-19. Всі вони заразилися всередині країни. Нових смертей і непідтверджених випадків захворювання там немає.

— Фондові ринки Азії погано відреагували на заяви Пауелла і ВООЗ, а також стурбованість з приводу нової хвилі інфекції. Японський індекс Nikkei знизився на 0,7%, а індекси Австралії, Гонконгу, Кореї та Китаю опустилися на 1%. Проте Австралія повідомила, що рівень безробіття у неї становить 6,2%, що нижче від прогнозів.

— Згідно з даними дослідження, опублікованими в середу урядом Іспанії, новим коронавірусом заразилося лише 5% населення країни, хоча в Мадриді і у центральних областях цей показник становить понад 10%.

— Південна Африка наприкінці місяця піде на подальше ослаблення загальнонаціонального режиму самоізоляції у зв'язку з коронавірусом, тому що кількість підтверджених випадків захворювання там ледь перевищує 12 тис. Про це в середу заявив президент країни Сиріл Рамафоса. Цього ж дня перший хворий на Covid-19 з'явився в африканській країні Лесото, що не має виходу до моря і яка була останньою на континенті державою, куди ще не пробралася пандемія.

— Міністр фінансів Новій Зеландії оголосив про створення фонду на суму 50 млн новозеландських доларів, мета якого - зберігати робочі місця в майбутні чотири роки.

— За повідомленнями ЗМІ Гонконгу, там перевірять сотні сімей, тому що після 23-денної перерви діагноз Covid-19 поставили 66-річній жительці міста, яка нікуди не виїжджала, а також її п'ятирічній онучці. Згідно з повідомленнями ЗМІ, симптоми виявлено і в інших членів цієї родини.

 

Автор - Алісон Рурк

Оригінал - на сайті газети  The Guardian

Переклад - ІноЗМІ

 

Фото – автора

За джерелом:

https://ua.112.ua/mnenie/epidemiia-koronavirusu-nese-zahrozu-psykhichnomu-zdoroviu-liudstva-536037.html

 

Переглядів: 305 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024