Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 18 » Французькі науковці довели поширення CОVID-19 через стічні води
21:17
Французькі науковці довели поширення CОVID-19 через стічні води

ГІПОТЕЗА , ЯКІЙ  ШУКАЮТЬ  ПІДТВЕРДЖЕННЯ

 

 

 

 

 

 

Дослідження французьких вчених дали змогу виявити CОVID-19 у стічних водах

і довести, що небезпечний коронавірус може поширюватися через каналізацію.

 

 

Про результати досліджень синергічного проєкту Obеpine, у якому взяли участь Паризький водоканал (Eau de Paris), Міжвідомчий синдикат з санітарії паризької агломерації (SІААР) та Інститут біомедичних досліджень армії (IRBA), повідомив телеканал BFMTV.

 

"Ці аналізи проводяться за допомогою полімеразної ланцюгової реакції - експериментального методу молекулярної біології. Цей спосіб... надав змогу виявити сліди CОVID-19 вже 5 березня у стічних водах, за десять днів до початку оголошення карантину у Франції", - повідомляє телеканал.

 

За даними учених, коронавірус, який на сьогоднішній день забрав життя у 28 108 французів, ще у березні був виявлений на трьох очисних спорудах, після чого було проведено дослідження у приблизно тридцяти подібних місцях, включаючи десять в Паризькому регіону.

 

"Результати переконливі. Встановлено, що вірус серед іншого атакує органи травлення, і там залишає сліди. За тижні кореляція між поширенням хвороби на території та наявністю слідів у стічній воді, стає помітно сильною", - зазначають науковці.

 

На думку мікробіолога та завідувача лабораторією досліджень і розробок Лоран Мулен Паризького водоканалу, методика аналізу стічних вод також може бути ефективною для виявлення можливої другої хвилі зараження CОVID-19, оскільки другий тиждень скасування частини обмежувальних заходів починається цього понеділка, 18 травня.

 

"У контексті можливого "перезапуску" пандемії нам варто відстежувати збільшення вірусного навантаження у стічних водах", - зазначив Мулен, додавши, що ці аналізи також могли б кількісно оцінити частку безсимптомних пацієнтів у Франції. З огляду на важливість результатів досліджень, уряд Франції виділив 500 тис євро додатково на продовження проєкту Obеpine.

 

 

Фото: Укрінформ

За джерелом:

https://day.kyiv.ua/uk/news/180520-francuzki-naukovci-dovely-poshyrennya-covid-19-cherez-stichni-vody

 

Переглядів: 325 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024