Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2020 » Травень » 20 » Том Мур, зібравши 40 млн доларів на благодійність, стане лицарем
09:03
Том Мур, зібравши 40 млн доларів на благодійність, стане лицарем

ЛИЦАР -  СИЛИ  ДУХУ І  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

Глава уряду особисто клопотав про подання 100-річного ветерана до нагороди,

і королева Великобританії Єлизавета II задовольнила його прохання.

 

 

Ветеран Другої світової війни, британець Том Мур, який зібрав 32,8 млн фунтів (40 млн доларів) на благодійність для британських лікарень в умовах боротьби з пандемією, отримає одну з вищих державних нагород Великобританії і буде посвячений у лицарі. Про це у вівторок, 19 травня, йдеться в повідомленні, поширеному канцелярією прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

 

"Неймовірна кампанія зі збору пожертвувань, розпочата полковником Томом, надихнула всю країну і стала для нас маяком надії в коронавірусному тумані, - заявив Джонсон, слова якого наводяться в документі. - Від імені всіх тих, хто був зворушений цією неймовірною історією, я хочу сказати йому велике спасибі. Ця людина - справжній національний скарб".

 

Повідомляється, що дату присвоєння титулу 100-річному Муру скажуть пізніше.

 

Свою загальнонаціональну популярність ветеран, котрий служив в роки війни в Індії і Бірмі, здобув після того, як оголосив збір пожертв на потреби британської Національної системи охорони здоров'я. Для залучення коштів він виклав в інтернеті фото, як він обходить свій сад в окрузі Марстон-Морта в англійському графстві Бедфордшир на ходунках. Таким чином Мур мав намір здійснити 100 кіл за кількістю прожитих років довжиною по 25 м, але обійшов сад 200 разів.

 

Акція Мура викликала великий інтерес у Британії. В результаті чого йому вдалося зібрати суму, що в десятки тисяч разів перевищила спочатку заплановану.

 

Після свого тріумфу Том Мур відсвяткував 100-річчя. У день свого народження ветеран отримав більш як 125 тисяч вітальних листівок від британців. Серед тих, хто надіслав привітання Муру, були і Єлизавета ІІ та принц Вільям і його дружина Кейт Міддлтон.

 

Також відомо, що в день ювілею над будинком ветерана пролетіли історичні літаки, що брали участь в 1940 році в битві за Британію, в тому числі знаменитий винищувач Spitfire.

 

Фото – Legion-media

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/world/4230625-tom-mur-zibravshy-40-mln-dolariv-na-blahodiinist-stane-lytsarem

 

Переглядів: 293 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024